A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Formació

27/08/2020 14:44

L’Escola Municipal de Persones Adultes (EMPA) començarà previsiblement el curs 2020-2021 de manera esglaonada, seguint les directrius establertes de prevenció de la Covid-19. La pandèmia ha motivat, també, que les classes s’ofereixin combinant els formats presencial i en línia. Els ensenyaments s’oferiran a l’edifici de Can Puig i a l’Aulari Blanc de les Roquetes.

El nou curs compta ja amb un total de 280 alumnes apuntats durant la segona quinzena de juny, primer període d’inscripcions. D’aquests, 96 han estat reserva de plaça, és a dir, alumnes que continuen els seus estudis, sobretot dels cursos d’anglès.

El segon període d’inscripcions tindrà lloc del 2 al 10 de setembre, majoritàriament en línia, com ja va passar al juny. Aquells que hi estiguin interessats, poden trobar tota la informació de l’oferta formativa, horaris, procés i formulari de preinscripció al blog del centre (http://cfaroquetes.blogspot.com). No obstant, per a aquelles persones que no puguin tramitar la inscripció telemàticament, l’EMPA ofereix la possibilitat de fer-la presencialment demanant cita prèvia al telèfon 687 729 404 o a través de l’adreça de correu electrònic a8055853@xtec.cat. El personal de l’EMPA es posarà en contacte amb els interessats per tal d’oferir-los una entrevista i adjudicar la plaça. En principi, la trobada serà telefònica, però es contempla que pugui ser presencial en casos necessaris, com el Graduat en Educació Secundària.

L’oferta del centre

L’Escola Municipal de Persones Adultes (EMPA) imparteix els estudis de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) presencial o bé a distància a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), i la preparació per a les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà, Grau Superior o a la Universitat per a més grans de 25 i 45 anys. També s’hi pot fer el curs Informàtica i Societat (per optimitzar les eines al nostre abast, correu electrònic, treball on-line, xarxes de coneixement, autoformació, etc.) i el curs TIC per consolidar els coneixements bàsics, internet i processador de texts.

Quant als ensenyaments bàsics, disposa dels cursos d’Instrumental I, II, i III (per començar a llegir i escriure; millorar la lectura, l’escriptura i el càlcul, i per adquirir coneixements de cultura general, respectivament). Pel que fa a l’anglès, ofereix les modalitats o nivells 1, 2 i 3 (corresponents a l’A1, A2.1 i A2.2 del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües), i un curs de perfeccionament de la llengua. L’oferta idiomes també inclou els cursos de castellà 1 i 2.