A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

16/10/2020 14:51

Les entitats GER, Art Code, Coral Levare, Club Esportiu de Ball Fox Ribes, Agrupació Fotogràfica Prat i Globaliza’t-e ofereixen cinc tallers de diferents disciplines en el marc de la programació de tardor del Centre Cultural El Local. Els tallers, de fotografia, pintura, ioga, cant coral i ball per a adults i infants, són oberts, n’hi ha de gratuïts i estan adreçats a un públic adult i familiar. Les inscripcions es poden fer a través del Centre Cultural El Local de Ribes, enviant un correu electrònic a aj231.centreciviclocal@santperederibes.cat, o bé telefònicament (93 853 14 36), de dimarts a dissabte, de 17h a 22h, o dissabte, de 10h a 14h. En el cas concret del taller de classes de ioga, organitzat pel GER, també es poden fer les inscripcions a la secretaria de l’entitat (carrer del Pi, 25), els dilluns i divendres, de 17h a 20h.

El taller de fotografia (sala Martinet), a càrrec de la professora Genia Valla, està adreçat a nens i nenes que volen descobrir aquest art. L’objectiu d’aquesta activitat, organitzada per Art-Code, és ensenyar els infants a mirar, veure, apreciar i captar el món fent servir la càmera fotogràfica com a eina. Les sessions per a infants de 6 a 10 anys són els dimecres, de 17h a 18.30h, mentre que les adreçades a nens i adolescents d’11 a 15 anys es fan els dissabtes, d’11h a 12.30h.

L’entitat Art-Code també ofereix un taller de pintura (sala Martinet), adreçat a nens i nenes de 7 a 14 anys. Olga Zaitseva condueix les classes, en sessions en castellà, els dimarts, de 17h a 18.30h, i en rus, els dissabtes, en la mateixa franja horària. A través d’aquesta activitat, els infants aprenen a dibuixar, pintar, modelar i experimentar amb diferents materials i tècniques.

Les classes de ioga (sala Merla), organitzades pel GER, tenen lloc els dimecres, de 20.30h a 22h. S’ensenya el ioga integral. Durant la pràctica regular es fa Hatha Ioga estàtic i dinàmic (ioga postural), pranayames (tècniques de respiració), relaxació i meditació.

La Coral Levare ofereix el taller de cant coral (sala Merla), els dissabtes 17 i 31 d’octubre, 7 i 21 de novembre, i 5 de desembre, de 10h a 12h. Aquesta entitat canta i assaja a Ribes des de l’any 2016, al Centre Parroquial, sota la direcció de Meritxell Tarragó. La coral està formada per cantaires amateurs de diferents edats amb l’afany d’aprendre i aprofundir en la música a través del cant coral, i treballant un repertori que abraça diversitat d’estils musicals: clàssic, tradicional, modern i contemporani.

Per últim, el Club Esportiu de Ball Fox Ribes ofereix classes de ball a adults i nens (sala Merla), a càrrec d’Edita Balcaityte. Les sessions són dimarts i dijous, de 18h a 22h; divendres, de 20.30h a 22h, i dissabtes, de 10h a 13h i de 18.30h a 22h. En aquest taller s’ensenyen 20 modalitats diferents de ball, com llatí, tango, country, sevillanes, esportiu i swing.

El Centre Cultural El Local també ofereix durant aquesta temporada les aules d’estudi adreçades a usuaris i usuàries que tenen a partir de 14 anys. Els dos espais disponibles estan preparats tant per a estudiar individualment com per a treballs en grup.

Exposicions i espectacles

El Local també acull aquesta tardor un cicle d’activitats, que s’ha obert amb l’exposició de fotografies de l’Associació Fotogràfica del Prat, del 7 al 30 d’octubre, a la Sala Puput. L’activitat, organitzada per Globalitza’t-e i l’Associació Fotogràfica del Prat, forma part de la programació del Fototardor d’enguany.

Per la seva banda, la Companyia del Príncep Totilau Espectacle oferirà l’espectacle El llop ferotge, el dissabte 24 d’octubre, a les 18h, a la sala Merla, en una activitat organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. El llop ferotge ha estat caçat. Després d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i gairebé tres porquets, ha d’enfrontar-se a un judici popular, en el qual declararan les mares d’aquests personatges. Les entrades, gratuïtes, s’han de reservar a través de l’enllaç www.entradium.com/events/el-llop-ferotge.

El cicle d’activitats de tardor del Centre Cultural El Local es completa amb l’exposició de dibuixos de l’artista Car de la Peña, del 4 al 27 de novembre, i els espectacles amb entrada gratuïta El batec del cor, de la companyia La Maquineta Espectacle (dissabte, 11 de novembre, a les 18h) i Menuda comèdia!, de la Companyia Jordi del Rio Espectacle (dissabte, 28 de novembre, a les 18h). Els tiquets per a El batec del cor es poden reservar a través de l’enllaç www.entradium.com/events/el-batec-del-bosc-de-la-companyia-la-maquineta, i els de Menuda comèdia!, a través de www.entradium.com/events/menuda-comedia-de-la-companyia-jordi-del-rio.

Davant la situació de pandèmia, el Centre Cívic L’Espai oferirà gel desinfectant als espectadors i garanteix la desinfecció de les localitats abans i després de cada funció. El públic està obligat a dur mascareta, ha de mantenir la distància de seguretat i es recomana que avanci la seva arribada. Per fer-ho possible, s’obrirà la Sala Merla 30 minuts abans que comenci cada representació. Totes les activitats programades al Local estan subjectes a canvis en funció de possibles variacions en els protocols sanitaris.