A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

19/10/2020 15:50

El ple municipal votarà aquest dimarts una moció d’urgència per demanar a la Generalitat la posada en marxa de mesures d’acompanyament econòmic al sector de l’hostaleria i la restauració per amortir els efectes del decret de tancament de bars, cafès i restaurants. L’alcaldessa, Abigail Garrido, ho ha donat a conèixer en el decurs d’una concentració de protesta de professionals del sector de les Roquetes celebrada aquest dilluns a la plaça de la Vinya d’en Petaca. Entre d’altres, el govern municipal demana a la Generalitat l’ampliació del Fons de Cooperació Local per poder oferir ajuts directes a hostalers i restauradors des dels ajuntaments.

Segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, “ara és el moment d’exigir aquestes ajudes. Hem d’anar plegats, tant les associacions de comerciants com els restauradors, a demanar a qui ho ha decretat, un paquet de mesures urgents i àgils que, de fet, la pròpia Generalitat hauria d’haver anunciat en el mateix moment que es decretava el tancament”. “Hem de tenir en compte que els restauradors i hostalers ja van viure una primera onada, en què van haver d’apostar per la reobertura efectuant inversions de millora, i ara amb la segona onada se’ls ha complicat la situació. Parlem, en el nostre municipi, de moltes famílies que viuen de la restauració, en alguns casos de famílies senceres, i això s’ha de tenir en compte”, ha afegit.

La taxa de taules i cadires es deixa de cobrar

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes deixarà de cobrar la taxa de taules i cadires com a mesura de suport al sector de l’hostaleria i la restauració davant el tancament dels establiments decretat per la Generalitat, inicialment per a 15 dies. Tanmateix, s’estudien canvis en el mateix sentit sobre la taxa de residus.

Aquest és el segon cop que es deixa en suspens el cobrament de la taxa de taules i terrasses, una mesura aplicada durant la primera onada de la pandèmia. En aquest període, a més, el Consistori va activar altres mesures per pal·liar els efectes de les restriccions sobre el teixit econòmic del municipi, com la reducció de la taxa de les escombraries i l’establiment d’un paquet d’ajuts directes de més de 600.000€ per al sector.

Garrido també ha adreçat una crida general a la població davant l’avanç de la pandèmia: “És a les nostres mans que les mesures que es compleixen des de l’hostaleria, nosaltres les complim també. No hem de pensar en cap cas que, pel fet d’estar en un bar, el virus deixa d’existir. La recomanació és quedar-nos en la nostra bombolla de convivència. Fem i anem a consumir amb la nostra bombolla, però no ens barregem amb els que no conviuen amb nosaltres. Ens hem de conscienciar tots plegats per complir-ho i no contribuir a que la corba segueixi ascendint”.