A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

27/10/2020 13:21

El Departament de Promoció Econòmica ha habilitat una línia d’atenció directa sobre els ajuts a empreses que s’han vist afectades per les restriccions decretades per frenar la propagació del virus de la Covid-19. Tots els titulars de comerços, autònoms i empresaris del municipi que ho necessitin, poden demanar suport i assessorament trucant al 607 27 61 15, de 9h a 12h, o bé enviar un correu electrònic a promocioeconomica@santperederibes.cat.

La Generalitat de Catalunya ha activat una subvenció adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, el tancament temporal dels quals suposa una disminució dràstica de la facturació. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s’eleva a 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500€. Les sol·licituds per accedir a aquests ajuts es poden presentar durant un termini de 15 dies a partir de dimecres, 28 d’octubre.

La línia d’atenció directa oberta per l’Ajuntament ofereix assessorament sobre aquest ajut i sobre la resta de mesures urgents que l’administració autonòmica té previst d’aprovar en suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 que van entrar en vigor el 16 d’octubre passat.

Ampliació de 400.000€ en els ajuts a empreses i activitats tancades

El nou servei també ofereix informació sobre els ajuts aprovats per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes en els darrers mesos. El ple municipal d’octubre ha aprovat, en aquest sentit, una ampliació pressupostària de 400.000€ en els ajuts destinats a empreses i activitats tancades, que inclou la convocatòria específica de l’Ajuntament per a bars, restaurants i centres d’estètica. Aquesta modificació se suma als 120.000€, també d’ampliació, aprovats al setembre. Els ajuts municipals són compatibles amb els que ofereix la Generalitat.

Des de que va començar la crisi sanitària de la Covid-19, el març passat, l’Ajuntament ha posat en moviment un total de 1,5 milions d’euros en ajuts directes a empreses. Tanmateix, s’ha decidit no girar el rebut de les taxes de terrasses i d’escombraries a tots els establiments afectats per les restriccions fins que no puguin tornar a obrir.