A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Esports

26/11/2020 12:17

Els treballs de construcció de la nova pista coberta de Ribes ja han finalitzat, posant a disposició de la ciutadania un equipament que permetrà la pràctica del bàsquet, el handbol i el futbol sala. La posada en marxa de les instal·lacions dona resposta, així, a l’actual situació d’ocupació i utilització del pavelló, insuficient per satisfer les necessitats de les entitats esportives. Les primeres a fer-ho, en el decurs dels dies vinents, seran el Club Bàsquet Ribes i el Handbol Ribes, oferint així més disponibilitat horària a la resta d’entitats usuàries del pavelló (Ribes Club Patí i Club Patinatge Artístic Ribes).

Segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, “aquest és un espai molt desitjat pels esportistes de Sant Pere de Ribes, i estàvem esperant la seva finalització per poder-lo posar en funcionament ben aviat. Estem contents que la pràctica de l’esport sigui un dels hàbits saludables del nostre municipi, i per tant ens comprometem a fer tot allò que estigui a la nostra mà per a incentivar-ho”.

Una pista divisible en tres camps de joc

El nou equipament té una superfície de 2.000m2, amb 5m2 d’amplada de reserva futura per a grades. És una mica més gran que un PAV3, segons la catalogació de referència del Consell Català de l’Esport, i es pot dividir amb cortines en tres camps de joc diferents.

El regidor d’Esports de Ribes, Josep Moya, ha explicat que l’equipament “és més que un PAV3 perquè són tres pistes transversals reglamentàries de bàsquet, el que permetrà jugar a bàsquet, minibàsquet, handbol, mini-handbol i, amb pista sencera, a futbol sala. El terra és sintètic, apte per a la pràctica esportiva, que és el que ens demanaven les entitats”.

L’accés es fa per l’entrada al pavelló actual, tot i que més endavant es vol fer un únic vestíbul de control i consergeria, unificant així tota la zona esportiva amb la nova actuació i el pavelló existent. També s’ha tingut en compte, a més de la funcionalitat de l’equipament, la connexió i relació entre espais per a la gestió única del conjunt esportiu i la seva integració en l’entorn.

Pendents de la segona fase del pavelló

Les instal·lacions són semitancades a mitja alçada per les parets laterals i amb un tancament lleuger per a la resta de l’alçada. A l’exterior, s’ha previst un espai pavimentat fora del perímetre de l’edifici per a la ubicació dels lavabos prefabricats que s’hi estaran fins que s’efectuï la segona fase del pavelló en què aniran ubicats entre un edifici i l’altre.

Hi ha 5 vestidors (2 independents amb dutxes i lavabos, 2 que comuniquen i comparteixen dutxes i lavabos, i 1 amb dutxes i lavabo adaptat). Per una qüestió de proximitat, aquests vestidors seran per a ús dels esportistes del pavelló antic, mentre que els del pavelló seran per als de la nova pista coberta.

La finalització dels treballs, prevista per al passat mes de setembre, s’ha endarrerit unes setmanes per esmenar unes deficiències detectades a la coberta i altres elements de la construcció. L’execució de les obres, amb un cost de 1,7 M€, ha tingut una durada de dos anys.

La millora de l’entorn

Les obres de construcció de la pista coberta s’estan complementant amb la urbanització dels exteriors de la pista coberta, que pretén millorar la mobilitat a l’entorn, l’accés al recinte de la nova pista coberta i la connexió entre aquesta i el pavelló, pressupostada en 92.744,69€. També s’ha adjudicat la redacció del projecte d’urbanització de la vorera del carrer Cristòfol Mestre i de la vorera del carrer del Carç en l’àmbit de la pista poliesportiva coberta.

Més endavant, es contempla la possibilitat d’habilitar un únic vestíbul de control i consergeria, unificant així tota la zona esportiva amb la nova actuació i el pavelló existents. D’aquesta manera, les instal·lacions esportives i les edificacions existents s’integraran en l’entorn.

La construcció de la pista coberta dona un nou impuls a l’activitat esportiva a Sant Pere de Ribes i connecta amb d’altres millores d’instal·lacions esportives del municipi previstes en l’actual mandat. A més, s’ha aprofitat l’actuació per renovar la xarxa del clavegueram i d’altres millores del sector.