A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

09/12/2020 14:45

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenirel ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Com en els darrers mesos, el dijous 21 de gener, el municipi tornarà a acollir una jornada especial que tindrà lloc al Casal de la Gent Gran de les Roquetes (c. de Roger de Flor, 53-55), de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Sant Pere de Ribes és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma

 

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.