A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

18/01/2021 10:07

Malgrat la suspensió de les festes majors i els actes de cultura popular, algunes activitats culturals es podran fer amb l’estricte compliment de les mesures vigents.

Les restriccions aprovades per la Generalitat de Catalunya per a contenir la propagació de la COVID, vigents de moment fins el 24/01/21, suspenen les festes majors i els actes de cultura popular, per la qual cosa no es duran a terme les tradicionals cercaviles ni rues, correfocs, traques ni actuacions de balls populars de la Festa Major de Sant Pau de Ribes i de Santa Eulàlia de les Roquetes.

Amb l’objectiu de mantenir l’activitat cultural, el caliu i la tradició d’aquestes dates -en la mesura del possible-, alhora que respectar les necessàries mesures sanitàries, el Servei de cultura ha decidit mantenir l’organització de les activitats de l’agenda cultural que habitualment es duen a terme al voltant d’aquestes festivitats. Aquestes activitats s’adequaran a les condicions permeses per la normativa vigent. Es duran a terme en recintes amb aforament controlat i reserva prèvia d’entrada.  La decisió s’ha adoptat també seguint les línies marcades pel Pla de Reactivació Cultural Local, una de les apostes decidides del Consistori per mantenir la contractació preferent d’artistes i professionals locals i del territori, tot ajudant al sector econòmic cultural en la dura situació actual que també està patint. És en aquest sentit que es duran a terme actuacions amb artistes locals com Itziar Espinar i Hèctor Valls, Andreu Miret, David Puertas, Esteve Molero o Meritxell Galan. També s’han programat actuacions comarcals, com la Cobla Maricel, i catalanes com l’Improshow, l’espectacle de la companyia Tutatis, Gisela o els Capdevila.

Quant als actes religiosos que se celebren habitualment vinculats a aquestes celebracions, les parròquies han decidit mantenir-los tot seguint les mesures de prevenció de la Covid-19 vigents.

Així mateix cal recordar que en entorns socials i familiars les reunions i trobades estan limitades a un màxim de 6 persones i 2 bombolles de convivència i que és vigent la recomanació de limitar les sortides del domicili en la mesura que sigui possible.

Entitats, colles, músics i grallers, sector pirotècnic, persones voluntàries, ADF i Ajuntament són conscients que ara per ara és fonamental preservar la salut dels nostres veïns i veïnes. La situació sanitària actual no ha facilitat ni permet tirar endavant les alternatives plantejades, que a contracor també s’han vist truncades, i per això des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes agraïm l’esforç, les ganes i el treball de totes elles. Esperem i desitgem que la situació sigui més propicia per a les properes celebracions del nostre calendari festiu.