A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Urbanisme

28/01/2021 12:14

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa aquest mes de gener obres de millora de la via pública a l’avinguda Mas d’en Serra i el carrer Miquel Servet, dos dels eixos viaris vertebradors del nucli de les Roquetes. A Mas d’en Serra, s’està remodelant el tram que va del carrer Sant Jordi fins a Eugeni d’Ors, en una actuació que permetrà condicionar-la com a eix comercial urbà, mentre que a Miquel Servet s’està desdoblant la xarxa de sanejament unitària entre els carrers Múrcia i Monturiol.

Els treballs a l’avinguda Mas d’en Serra, pressupostats en 346.000€ i amb una durada prevista d’uns 4 mesos, contemplen la reordenació de les voreres, canviant el paviment i incorporant arbrat i mobiliari urbà. Paral·lelament, s’aprofitarà per posar al dia les instal·lacions de subministrament i serveis que passen per sota d’aquesta via. L’actuació s’anirà ampliant amb posterioritat fins a arribar al carrer Múrcia.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que aquesta actuació “és la continuació del procés de millora que estem portant a terme als eixos comercials del municipi”. En aquest sentit, ha remarcat que Mas d’en Serra “és una avinguda principal de les Roquetes, que no només a nivell de mobilitat connecta la pròpia població, sinó que a més té molta activitat social i comercial. Per aquest motiu, hem volgut continuar els treballs de remodelació de tota la part del centre del poble, que és on es concentra la major part de la població, però també de l’activitat econòmica”.

El tram de Mas d’en Serra dels carrers Sant Jordi a Eugeni d’Ors es remodelarà amb noves voreres de color gris i amb la plantació de magnòlies, seguint les ja existents en el mateix carrer. Al voltant dels arbres, s’hi posaran bancs. A més, se substituiran les canonades d’aigua i clavegueram existents i es millorarà la xarxa elèctrica i l’enllumenat públic.

Un col·lector d’aigües pluvials més gran

Els treballs que s’estan portant a terme al tram de Miquel Servet situat entre els carrers Múrcia i Monturiol, pressupostats en 240.000€, consisteixen en el desdoblament de la xarxa de sanejament unitària mitjançant un col·lector d’aigües pluvials més gran, de més diàmetre, que interceptarà l’aigua de pluja i ajudarà a evitar situacions d’inundabilitat a causa de forts aiguats. Aquesta actuació, la número 16 del Pla Director del Clavegueram de Sant Pere de Ribes, tindrà una durada de 16 setmanes, que s’executaran per trams de carrer:

  • Fase I (5 setmanes): Tram Múrcia-Sagunt.
  • Fase II (5 setmanes): Tram Sagunt-Numància.
  • Fase III (6 setmanes): Tram Numància-Monturiol.

Segons Abigail Garrido, “les obres que hem iniciat a Miquel Servet són molt necessàries. Hem de tenir en compte que antigament aquest carrer era una riera i quan plou arrossega molta aigua de tot l’entorn”. L’alcaldessa ha afegit que aquests treballs es porten a terme “un cop hem pogut reconduir les aigües que baixaven de Mas d’en Serra gràcies a una actuació al carrer Pica d’Estats”. Tots aquests treballs es complementaran posteriorment amb una darrera actuació als carrers Federico García Lorca i Múrcia, que contribuirà encara més a reconduir l’aigua generada pels aiguats en aquest sector.

Les afectacions a Miquel Servet

Les obres de millora de sanejament al carrer Miquel Servet comporten les següents afectacions:

  • Es prohibeix l’estacionament a cotxes i motos en l’àmbit d’actuació. L’accés als guals particulars s’ha de coordinar amb l’empresa constructora.
  • Les parades de la línia de transport interurbà d’Autocars Plana a la Vinya d’en Petaca i l’avinguda Montseny estaran fora de servei durant l’execució de les obres. La parada més propera es troba al carrer d’Eugeni d’Ors amb Miquel Servet.
  • L’illa de contenidors del carrer Miquel Servet entre els carrers d’Eugeni d’Ors i Múrcia s’ha traslladat, repartint els contenidors entre les illes del carrer Sagunt cantonada amb Miquel Servet i la del carrer Àngel Guimerà entre els carrers d’Eugeni d’Ors i Múrcia.