A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

03/02/2021 16:02

La Comissió Oberta de Carnestoltes (COC) de Ribes ja ha fet arribar a les escoles i a les famílies les consignes de Sa Majestat per celebrar el Carnaval de manera compatible amb les restriccions sanitàries, en un any amb les festes populars d’aquestes dates suspeses per la Generalitat com a mesura de prevenció davant la Covid-19. Les indicacions són diferents cada dia, com posar-se una disfressa o un barret ben divertits el divendres, 12 de febrer, dia de l’Arribo, o vestir-se de comparser o comparsera el dilluns, 15 de febrer. Es faran públiques a través d’uns vídeos explicatius que es penjaran al compte d’Instagram de Sa Majestat Carnestoltes per fer-los córrer o ensenyar-los als nens i nenes.

Des de la COC també es fa una crida a guarnir carrers, balcons i façanes amb motius carnavalers confeccionats amb material reciclat per no perdre l’esperit carnavalesc i compartir-ne imatges a les xarxes socials, més concretament a Instagram i a YouTube. En aquest sentit, es proposa etiquetar les fotos i vídeos relacionats amb la celebració amb els hashtag #unanydepeNicula i #carnavalribetaconfinat2021.

En la mateixa línia, el GER ha anunciat que farà una arribada virtual de Sa Majestat Carnestoltes que serà prèviament enregistrada en vídeo i que es difondrà en diferit el divendres 12 de febrer. Les instruccions per seguir-lo es faran públiques en els dies vinents. Per al mateix dia, l’entitat ha organitzat una xatonada per emportar i menjar a casa. Les racions s’hauran d’encarregar prèviament i es recolliran amb cita prèvia per a evitar cues. Paral·lelament, la programació cultural d’hivern de l’entitat contempla dos espectacles, un teatral i l’altre infantil, amb venda anticipada d’entrades i aforament limitat pels dies 13 i 14, respectivament.

Teatre, amb ‘Els Capdevila’, i concert, amb Gisela, a les Roquetes

A les Roquetes, on tampoc hi haurà celebració ni del Carnaval ni de la Festa Major de Santa Eulàlia, l’Ajuntament i l’Associació de Festes Populars han programat dos espectacles a l’envelat. Es tracta de la representació de l’obra teatral Els Capdevila, el divendres 12 de febrer a les 19h, i de la sessió de Concert Kids amb Gisela, l’endemà dissabte a les 18h. L’accés a aquests actes s’ha de fer mitjançant reserva prèvia d’entrades, clicant a https://entradium.com/es/organizers/ajuntament-de-sant-pere-de-ribes o bé a través dels codis QR que apareixen en el cartell de la programació.

El Servei de Cultura ha decidit mantenir l’organització d’aquestes dues activitats amb l’objectiu de mantenir l’activitat cultural, el caliu i la tradició d’aquestes festes en la mesura del possible, tot respectant les necessàries mesures sanitàries. La decisió s’ha adoptat també seguint les línies marcades pel Pla de Reactivació Cultural Local, una de les apostes decidides pel Consistori per mantenir la contractació preferent d’artistes i professionals locals i del territori, tot ajudant al sector econòmic cultural en la dura situació actual.

Igualment, l’Ajuntament apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva per continuar combatent la Covid-19 i recorda que cal seguir en tot moment les mesures de prevenció i seguretat vigents, també en entorns socials i familiars.