A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

18/02/2021 15:58

Les jornades de portes obertes de presentació del curs 2021/2022 a les escoles i instituts públics, previstes per als dies vinents, s’han hagut d’adaptar als protocols sanitaris per la Covid-19 i seguiran formats en línia o presencials amb cita prèvia i en grups reduïts. L’institut Can Puig serà el primer centre en oferir una sessió, en aquest cas mitjançant visita telemàtica a les instal·lacions, aquest dijous, 25 de febrer, a les 19.30h. Podeu trobar informació detallada sobre les diferents jornades de portes obertes i sobre el calendari de preinscripcions als diferents centres del municipi a través d'aquest l’enllaç.

Les escoles han programat les seves sessions per a la primera quinzena de març. L’Escola Les Roquetes oferirà la possibilitat d’escollir entre visita virtual o presencial; l’Escola Santa Eulàlia combinarà la videoconferència amb les visites en torns de deu persones, i l’Escola Mediterrània preveu visites presencials amb cita prèvia. Al nucli de Ribes, Els Costerets durà a terme dues sessions diàries els dies 2, 3 i 4 de març; El Pi oferirà la possibilitat de concertar visita en dies diferents als inicialment previstos; l’Escola Riera de Ribes ha optat per les portes obertes virtuals, i les Parellades, per una reunió informativa i visita a l’escola cada dia entre l’1 i el 5 de març.

Per la seva banda, els instituts han repartit les respectives jornades de portes obertes al llarg de dos mesos, de finals de febrer a finals d’abril. Al nucli de les Roquetes, l’Institut Xaloc oferirà una sessió virtual el dia 9 de març i dues presencials amb cita prèvia els dies 10 i 15 de març. La visita virtual programada en aquest centre per al dia 8 de març ha estat anul·lada per la convocatòria de vaga feminista. L’Alexandre Galí ha optat per una xerrada en línia per a ESO i visites amb cita prèvia, per a Batxillerat i els cursos de formació de Grau Mig i Superior. A Ribes, tant l’Institut Montgròs com Can Puig han optat pel format telemàtic.

El calendari de preinscripcions

La presentació de sol·licituds de preinscripció per al curs 2021/2022 s’obrirà amb educació primària i infantil de segon cicle, del 15 al 24 de març i s'hauran de fer en línia a https://preinscripcio.gencat.cat.

Pel que fa a la resta d’etapes, es podran presentar les sol·licituds d’ESO del 17 al 24 de març; de Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, de l’11 al 17 de maig, i de cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny del 25 al 31 de maig.

D’altra banda, el Consell Comarcal del Garraf ha fet pública la guia de l’oferta educativa del curs 2021-2022. A través del seu cercador, es pot trobar informació actualitzada de tots els centres educatius autoritzats pel Departament d’Educació de la Generalitat al Garraf, així com d’altres serveis educatius de la comarca.