A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

23/02/2021 09:49

Sant Pere de Ribes celebrarà el 8-M, Dia Internacional de la Dona Treballadora, amb diversitat d’activitats programades en els dies vinents. La lectura del manifest institucional serà un dels actes centrals el mateix dia 8 de març, a les 12h, en paral·lel a Ribes i les Roquetes. A aquella hora, l’alcaldessa, Abigail Garrido, llegirà el text a l’edifici de la Vinya d’en Petaca, mentre que la regidora d’Igualtat de Gènere, Feminismes i LGTBI, Antònia Pulido, ho farà davant de la Casa de la Vila.

El gruix d’actes de caire institucional se celebrarà el divendres, 5 de març. Com s’ha fet altres anys, es col·locaran estructures simbòliques d’arbres amb cartells de dones defensores de la igualtat de gènere, la cronologia del 8 de març i l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en relació amb la Igualtat de Gènere a la Casa de la Vila i a l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca. Com a novetat, també hi haurà una estructura d’arbre a l’Espai Jove de Ribes. Després d’un treball de recerca i reflexió, el grup de joves presenta una proposta d’objectius i accions que continuen justificant la celebració del 8 de març per aconseguir una societat més justa en igualtat d’oportunitats per raó de sexe. A més, tant a la Casa de la Vila com a l’edifici de la Vinya d’en Petaca es penjaran fins al 9 de març les respectives pancartes institucionals amb motiu de la jornada.

Un llibre sobre l’autoconeixement sexual de les dones

Dins del programa amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, es presentarà el llibre Encantada de Conocerme, el divendres, 12 de març, a les 18h, a la Sala Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila. L’acte estarà presentat per la regidora d’Igualtat de Gènere, Feminismes i LGTBI, Antònia Pulido, i comptarà amb la presència de les autores: Cristina Callao, escriptora, psicòloga i sexòloga especialitzada en creixement eròtic, educació sexual i teràpia de parella, i Carolina de Prada, coneguda a les xarxes socials com a EsCarolota, il·lustradora autodidacta que ha treballat en campanyes de publicitat i sensibilització social i publicacions editorials. Les inscripcions per participar en aquest acte s’han de fer enviant un correu electrònic a dona@santperederibes.cat.

La Companyia Cocorocó oferirà l’espectacle Les kelly’s influencers el dissabte, 13 de març, a les 18h, a la Sala Merla del Centre Cultural El Local. Les Kelly’s influencers són dues senyores grans que han treballat tota la vida fent la neteja i han vist moltes injustícies i com s’han vulnerat drets de les dones. A través d’un espectacle en clau d’humor, demostren com les persones grans poden evolucionar i estar al dia del que passa al món i de les noves tecnologies. D’altra banda, a partir del 8 de març es publicarà a les xarxes socials de l’Ajuntament el vídeo del Cercle de Dones Migrades Històries de dones valentes: trencant fronteres.

En paral·lel amb els actes organitzats per l’Ajuntament, l’entitat ELNA (Eduquem La Nostra Autoestima) ha organitzat un taller en línia adreçat a famílies per a educar els fills i filles en la igualtat. L’educadora social, tècnica d’igualtat i terapeuta sistèmica Mercè Camps oferirà aquesta sessió el dimarts, 16 de març, a les 18h. Per participar en aquesta activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, cal fer inscripció prèvia.

Jornada Dones i Treball

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha programat per al proper dia 8 de març la jornada Dones i Treball, que busca donar visibilitat a les dones treballadores. La jornada, emmarcada dins dels objectius del projecte F.R.I.D.A. (Formació, recerca i inserció per a dones que s’activen), inclou dos webinars adreçats a empreses i un taller en línia per a persones usuàries del Servei Local d’Ocupació. Les activitats es faran de manera virtual, a través de la plataforma Zoom, amb places limitades, motiu pel qual cal fer inscripció prèvia.

La regidora d’Ocupació, Ana Herrera, presentarà la jornada, que s’obrirà a les 9.30h amb el webinar d’una hora de durada Visibilitat digital per a la dona de més de 45 anys, a càrrec de Cèlia Hil, consultora i conferenciant experta en Linkedin i marca personal. Tot seguit, Lilian Goberna (Go-Consulting) oferirà la xerrada No és qüestió de gènere, és qüestió d’intel·ligència. El webinar, que es desenvoluparà de 10.30h a 11.30h, pretén sensibilitzar sobre la igualtat de gènere i contribuir a prendre consciència sobre el valor de contractar a dones.

La Jornada Dones i Treball també inclourà el taller Descobreix el teu Ikigai, que oferirà la formadora Roser Montardit de 10.30h a 12.30h. Aquesta activitat, adreçada a persones usuàries del Servei Local d’Ocupació, és un taller d’autodescobriment inspirat en la cultura japonesa. Segons els japonesos, tothom té una raó de ser, un motiu per existir. Alguns l’han trobat i són conscients del seu Ikigai, mentre que d’altres encara el busquen. Rosa Montardit vol ajudar a definir el seu objectiu professional a les persones que es poden sentir una mica perdudes.