A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

04/03/2021 14:22

Les eleccions per renovar les Cambres Agràries de Catalunya es faran, per primer cop, mitjançant sistemes de votació electrònica els dies 25 i 26 de març. El vot es podrà exercir a distància o de manera presencial i assistida en 209 punts repartits pel territori català. L’electorat de Sant Pere de Ribes, amb un cens de 18 persones, podrà votar presencialment a l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), al carrer Àncora 31, nau 14-15, del polígon Sínia de les Vaques.

El vot electrònic remot només es podrà exercir el dia 25 de març. Les persones votants que siguin professionals autònoms es poden identificar amb l’IdCat Certificat, el DNI electrònic o altres certificats reconeguts. També ho poden fer mitjançant el sistema de reconeixement biomètric, que es pot sol·licitar fins al dia 16 de març. Per la seva banda, les empreses s’hauran d’identificar mitjançant un certificat electrònic qualificat.

El col·lectiu de professionals autònoms també podrà exercir el vot electrònic amb modalitat presencial els dies 25 i 26 de març en els punts habilitats arreu del territori català. Aquests punts seran gestionats, majoritàriament, per personal del DARP. Només caldrà identificar-se amb el DNI.

Escollir els 10 membres de la Taula Agrària

Les eleccions són per escollir els 10 membres de la Taula Agrària, l’òrgan de diàleg permanent entre el sector de la ramaderia i l’agricultura i el Govern de la Generalitat. El cens el formen 20.609 electores i electors, majoritàriament persones físiques que han fet la declaració agrària i també persones jurídiques.

En aquests comicis, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha decidit incorporar les darreres tecnologies d’identificació personal i seguretat personal del procés. D’aquesta manera, se substitueixen les tradicionals votacions amb urnes i paperetes pel vot electrònic per a tothom.