A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cooperació

05/03/2021 11:18

El responsable de projectes de l’àrea d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Xavier Ribes, explicarà la situació actual de la ciutat nicaragüenca de Puerto Cabezas-Bilwi, agermanada amb Sant Pere de Ribes, en una xerrada a través de la plataforma Zoom el proper dilluns, 15 de març, a les 18h. La sessió s’haurà de seguir a través de la ID 8681565713 i la contrasenya per accedir s’haurà de demanar enviant un correu a cooperacio@santperederibes.cat.

La regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau i Agermanament, Sandra Shimazu, presentarà l’acte. Tot seguit, intervindrà el responsable de projectes de l’àrea d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La sessió es tancarà amb un torn obert de preguntes dels participants.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes convoca cada any una xerrada oberta a la ciutadania, en què es fa un repàs dels projectes de cooperació amb Puerto Cabezas-Bilwi als quals dona suport el municipi. En la sessió d’enguany hi tindrà un pes especial l’afectació generada pels huracans ETA i IOTA al seu pas per la ciutat agermanada a finals de 2020 i com la població es recupera dels estralls que ha patit.

Recursos destinats a la reconstrucció

Seguint la crida del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, els recursos destinats des del municipi a Puerto Cabezas-Bilwi el 2020 (21.000€) s’han redirigit a les tasques de reconstrucció dels sectors més afectats pels huracans. En aquests moments, és prioritària la reconstrucció d’habitatges i la reactivació dels sistemes d’aigua potable i sanejament de la zona de Wawa Bar, finançats i aixecats amb el suport de la cooperació internacional.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha participat en tres projectes de cooperació a Puerto Cabezas:

  • Proveïment d’aigua segura, sanejament i higiene a la comunitat de Wawa Bar (aportació de 28.000€, d’un total de 161.000€).
  • Suport a l’alberg de víctimes de violència del Movimiento de Mujeres Nídia White (aportació de 21.000€, d’un total de 98.000€).
  • Projecte de gestió de residus Taiwan Klin – Ciutat Neta (aportació de 15.000€, d’un total de 991.000€).