A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

10/03/2021 15:59

La jornada Dones i Treball, organitzada pel Servei Local d’Ocupació dilluns passat, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones. El programa, emmarcat dins els objectius del projecte F.R.I.D.A. (Formació, recerca i inserció per a dones que s’activen), buscava donar visibilitat a les dones treballadores a través de dos webinars, adreçats a empreses, i un taller en línia per a persones usuàries del Servei Local d’Ocupació.

La primera de les xerrades l’ha dut a terme la consultora i experta en marca digital Cèlia Hil, que ha presentat el webinar Visibilitat digital per a dones de més de 45 anys. A més de remarcar la idea de la importància de la identitat digital, Hil també ha descobert eines innovadores per guanyar visibilitat a l’entorn virtual. La sessió ha estat seguida per petites empreses del municipi, així com  emprenedores amb la necessitat d’adaptar els seus projectes a l’entorn digital.

Convidar les empreses a contractar dones

A continuació,  ha intervingut Lilian Goberna, en representació de la consultora Go-consulting, que ha conduit la xerrada No és qüestió de gènere, és qüestió d’intel·ligència. Goberna ha traslladat a les empreses participants el valor que té incorporar dones a les seves plantilles que, entre d’altres virtuts,  destaquen per la seva capacitat de cooperació,  resolució de problemes o per estar més formades. També ha posat exemples pràctics de com les empreses poden fomentar la igualtat en les seves organitzacions, a través de processos de selecció on es fa servir la tècnica de l’anomenat currículum cec (on no hi consten ni les dades  personals ni la foto de l’aspirant). Utilitzant aquesta modalitat de currículum, la persona és contractada exclusivament per les seves competències.

Paral·lelament a aquest webinar, s’ha desenvolupat el taller Descobreix el teu Ikigai, realitzat per la formadora Roser Montardit, qui ha ajudat a les persones usuàries del Servei Local d’Ocupació a definir el seu objectiu professional.

La jornada, presentada per la regidora d’Ocupació, Ana Herrera, ha servit per reforçar el paper de les dones treballadores proporcionant noves eines i recursos per als seus currículums professionals. El Servei Local d’Ocupació prepara noves activitats i accions per tal d’ajudar a totes aquelles persones que necessiten suport en el seu procés de recerca de feina.