A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

11/03/2021 14:05

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha iniciat els treballs d’adequació de l’accés i la reubicació dels lavabos del Mercat Municipal La Sínia amb la finalitat d’afavorir-hi l’activitat comercial. El trasllat dels lavabos a un altre indret més apartat de l’equipament permetrà obrir el vestíbul, de manera que les parades seran més visibles per a tothom que hi accedeixi.

Segons ha destacat l’alcaldessa, Abigail Garrido, l’actuació “ajudarà en la dinamització del mercat. Hi haurà molta més visibilitat de cara a l’exterior, de manera que les persones que el visitin es trobin de seguida amb les parades i això afavoreixi la venda. En moments com els actuals, que no són fàcils per al comerç de proximitat, volem estar al costat, en aquest cas dels paradistes, proposant millores i treballant conjuntament perquè La Sínia pugui tirar endavant”.

El regidor de Comerç Local, Cooperativisme i Mercats, Juan García, ha destacat que l’actuació “ens permetrà disposar d’un espai més diàfan a l’hora d’accedir al mercat. Aquesta, de fet, serà la primera fase d’una actuació posterior en què construirem 4 microparades i una fruiteria on ara hi ha els lavabos, la qual cosa ens permetrà aconseguir un passadís comercial, que serà tot un estímul per al mercat”.

La secretària de gerència del Mercat Municipal La Sínia, Encarna Sala, ha recordat que la proposta “va néixer d’un projecte presentat als pressupostos participatius per millorar la qualitat de venda i el poder d’atracció de gent al mercat. Cal rejovenir aquest equipament i esperem que aquesta actuació li doni energia”, ha remarcat.

Canvi d’ubicació dels lavabos públics i creació de nous per als paradistes

L’actuació, sorgida d’una proposta de l’Associació de Paradistes del Mercat i amb un cost d’execució de gairebé 50.000€, tindrà una durada de 2 mesos. Es preveu que finalitzi a principis de maig vinent. Contempla les següents accions:

  • Reubicació dels lavabos del mercat a l’antiga parada 14, que permetrà alliberar espai a l’entrada principal.
  • Instal·lació d’uns lavabos d’ús intern per als paradistes al costat dels nous, per oferir un millor servei al personal de les parades.
  • Enderroc dels lavabos actuals, un cop enllestits els nous.

Durant l’execució dels treballs, es permetrà l’accés al Mercat per totes les entrades existents. A més, s’han marcat i aïllat degudament les zones de treball mitjançant planxes de cartró guix per evitar molèsties a les persones usuàries i a paradistes del mercat. D’aquesta manera, durant el temps que durin les obres es garantirà l’activitat comercial amb normalitat.

Futures propostes de millora dels pressupostos participatius

En els darrers anys, els pressupostos participatius han incorporat un seguit de projectes presentats per l’Associació de Paradistes del Mercat amb l’objectiu de millorar l’equipament comercial. En aquesta línia, l’adequació de l’accés i la reubicació dels lavabos donarà pas a una segona actuació de millora de l’accés del mercat, que implicarà la creació de 4 noves microparades i d’una parada gran de fruita i verdura. Es preveu que els treballs d’aquesta segona actuació s’adjudiquin al llarg de 2021.

En una actuació posterior, s’adequaran les parades més petites del mercat que resten pendents d’adjudicar, les 1, 2 i 3. Aquests treballs d’adequació suposaran un incentiu per atraure noves activitats al mercat.

El procés de millora del Mercat Municipal La Sínia també preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a fomentar l’estalvi energètic i l’ús de les energies renovables. En la mateixa línia, se substituirà la il·luminació tradicional per altra de tecnologia LED i s’instal·larà il·luminació ornamental multicromàtica a les façanes, amb el mateix tipus de tecnologia. Actualment, s’està treballant en la redacció del projecte, amb la finalitat d’adjudicar-lo aquest 2021.

Mesures de prevenció i seguretat per la Covid-19

Per últim, és previst executar un projecte de mesures Covid-19 sorgit dels pressupostos participatius 2020. Aquesta proposta inclou la creació d’elements per a la desinfecció i seguretat sanitària (punts de gel hidroalcohòlic) i la reubicació de la porta de vidre automàtica just a l’entrada del mercat al carrer Roger de Flor, com un primer control d’accés que connectarà amb el vestíbul i les microparades de nova creació.

En la mateixa línia, l’Ajuntament ha dotat el mercat d’un sistema de punts i control d’accessos i aforament gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona. Així, s’han instal·lat unes pantalles informatives que també serviran de punt de promoció i publicitat del mercat i del col·lectiu de paradistes.