A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Medi Ambient

25/03/2021 16:03

Els llums d’edificis, carrers i monuments emblemàtics de Sant Pere de Ribes tornaran a estar apagats un any més el dissabte, 27 de març, de les 20.30h a les 21.30h, en adhesió a la campanya L’Hora del Planeta. Aquesta acció, promoguda des de fa anys per l’organització de conservació WWF (World Wildlife Fund) arreu del món, busca mobilitzar la societat per actuar en favor de la naturalesa i contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes fa anys que s’afegeix a la campanya de L’Hora del Planeta, amb una acció d’apagada de llums que al municipi se centra en la il·luminació de la Casa de la Vila, la Vinya d’en Petaca i l’ermita de Sant Pau.

L’organització promotora d’aquesta iniciativa demana a municipis, empreses, entitats i ciutadania en general que naturalitzin les seves llars, seus i oficines. La iniciativa és, per tant, oberta a tothom. Segons WWF, els municipis són fonamentals perquè les persones connectin amb la natura, posat que poden recuperar boscos i aiguamolls, reverdir les ciutats, promoure parcs, disposar d’oficines més verdes i reduir emissions canviant el model de transport.

Els municipis tenen una gran responsabilitat en la disminució de les emissions de gas d’efecte hivernacle per tal de frenar la pèrdua de biodiversitat. Per aquest motiu, l’Ajuntament treballa en la disminució del consum energètic, la mobilitat sostenible i en accions de sensibilització ciutadana.

Es pot trobar més informació sobre la campanya al lloc web de L’Hora del Planeta (https://www.horadelplaneta.es).