A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

29/03/2021 11:34

El  Festival Fes+Chapeau celebrarà la seva novena edició del 28 d’abril al 2 de maig, adaptat a les condicions imposades per la pandèmia. Els espectacles es podran seguir tant a la Carpa Revolució com a l’entitat GER, amb la qual l’organització del certamen ha establert una col·laboració. L’esdeveniment cobrirà enguany un àmbit comarcal i programarà, a més, espectacles de circ, dansa, teatre i música a Sant Pere de Ribes, al teatre de la Societat Recreativa El Retiro (Sitges) i a La Daurada (Vilanova i la Geltrú).

El festival internacional de les arts en moviment en risc vol posar en valor l’art del circ i donar suport a la creació artística i a l’esforç dels artistes per tirar endavant els seus propis projectes en les actuals circumstàncies de crisi sanitària. Per aquest motiu, el Fes+Chapeau es planteja una novena edició que representi un abans i un després en la història del festival, esdevenint aparador de moltes de les companyies que han passat prèviament pel programa de suport a la creació i de residències artístiques Celler de Creació 21’. D’aquesta manera, el certamen apostarà per la nova creació i el públic podrà gaudir per primera vegada a la comarca d’espectacles en fase de creació (work in progress), en un esdeveniment interactiu que demanarà l’opinió i participació dels espectadors.

La novena edició del Fes+Chapeau comptarà amb la participació dels artistes i companyies Francisco Rojas y Benny; Veronica Capozzoli; Churry La Clown; Anónima Teatro; Ferran Orobitg; Viral Circ; Cia Cai; Janika, Iron Skulls co; Michele y Francisca; Rata and the Whiteys; Tot Toc Birds; Rauxa; Maximiliano Yeinner; Uta Circ; Payaso Loco, i Albert i Joan.

La informació sobre el festival i les entrades es podran adquirir a través del lloc web del Festival Fes+Chapeau i el compte de Facebook del certamen. Amb motiu de la Covid-19, els aforaments seran reduïts i estaran limitats, seguint els protocols sanitaris vigents.

Espectacle amb motiu del Dia Mundial del Circ

Prèviament a la novena edició del certamen, el Fes+Chapeau ha programat l’espectacle Cabaret Save The Circus, el dia 17 d’abril, a les 18.30h, a la Carpa Revolució, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Circ. Les entrades, a 10€, ja es poden comprar en línia.

L’espectacle presenta un cabaret que aglutina un conjunt de disciplines de circ completament diferents i espectaculars amb el Payaso Loco i Karkocha i 10 artistes de circ que oferiran tècniques com la suspensió capil·lar, la roda CYR i el trapezi, entre moltes altres. L’aforament és limitat.

Consolidar el projecte de circ estable al municipi

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha fet una aposta els darrers quatre anys per consolidar el projecte de circ estable al municipi, en desenvolupament del conveni signat el desembre de 2017 amb el Grup de Teatre Endorfina. Fins a aquell moment, el Servei de Joventut havia donat suport a les primeres edicions del Festival Fes+Chapeau. El conveni va suposar la cessió de la pista de la Masia Can Puig per a instal·lar-hi la Carpa Revolució de manera estable.

A més, l’Ajuntament ha efectuat una aportació de 90.000€ per al quadrienni 2018-2021, que s’ha desenvolupat en tres línies principals de suport:

  • Adequació de l’espai de la pista cedida, un dels compromisos fixats en el conveni de cessió de l’espai (20.321,56€).
  • Subvencions directes a l’entitat per al desenvolupament del programa d’activitats, principalment el Festival Fes+Chapeau (55.200€).
  • Despeses derivades de l’organització d’activitats per part de l’entitat a l’espai públic (15.105,49€).

El Celler de Creació, al Local

Tot i que l’eix vertebrador de la proposta d’activitats escèniques ha estat la Carpa Revolució, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes també ha cedit l’ús d’altres espais culturals a Endorfina per tal que hi desenvolupi tant l’activitat organitzativa de l’entitat com el Celler de Creació. Així, al Centre Cultural El Local disposa d’un espai de treball estable i autoritzacions d’ús de llarga durada de la Sala Merla per desenvolupar-hi l’activitat de centre de creació. El Celler de Creació és un espai d’assaig de companyies i residències, sempre i quan l’activitat que hi duguin a terme sigui compatible amb les que hi desenvolupen la resta d’entitats que programen i creen al Centre Cultural El Local.