A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

29/03/2021 13:54

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’ha adherit un any més a la campanya de l’Associació Autisme amb Futur pel Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, el divendres, 2 d’abril. Seguint la crida d’aquesta entitat, durant aquest dia es projectarà un focus de color blau sobre els balcons de la Casa de la Vila i de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca. Els promotors d’aquesta acció volen aconseguir que edificis d’arreu s’il·luminin de blau per donar visibilitat a la situació de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista.

En la campanya d’aquest any, promoguda a nivell estatal per l’associació Autismo España, es vol posar l’accent en la reivindicació que les persones que pateixen aquesta malaltia tinguin les mateixes oportunitats per a expressar el seu potencial, tant en l’àmbit educatiu com en el laboral, que la resta de la població, gràcies a entorns accessibles i suports adequats. Per aquest motiu, es crida la ciutadania a donar suport a la campanya a través d’una acció col·lectiva a les xarxes socials. La idea és escollir una eina que representi una de les habilitats de cadascú i subjectar-la amb la mà; fer-se una foto, vídeo o gift sostenint-la o subjectant-la, i compartir-la a les xarxes socials amb el hashtag #DiaMundialAutisme.

L’Associació Autisme amb Futur ha programat per al mes d’abril un seguit d’actes amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. La programació s’obre aquest divendres, 2 d’abril, amb la lectura del manifest de la diada a càrrec de la Junta Autisme amb Futur i la il·luminació de blau d’espais emblemàtics dels municipis que s’adhereixin a la iniciativa.

L’autisme és una condició moltes vegades invisible, que afecta l’1,23% de la població total de Catalunya i a 1 de cada 100 naixements. Segons dades del 2016, la xifra de persones afectades pel trastorn ascendia a més de 450.000 arreu de l’Estat espanyol.