A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

22/04/2021 15:42

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’ha adherit a la destinació turística sostenible Costa Barcelona, que agrupa les comarques del Garraf, l’Alt Penedès, els vallesos Occidental i Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. D’aquesta marca, certificada per Biosphere Tourism, també en formen part l’Oficina de Turisme, la Policia Local, l’Hotel Desitges i el celler Vega de Ribes.

El territori de Costa Barcelona reuneix una alta concentració de serveis i activitats d’oci, oferint una experiència única que combina l’enoturisme i la gastronomia, amb altres elements d’atractiu com les festes i tradicions i el clima benigne. Amb l’adhesió a la marca, les empreses i ens que la integren es comprometen en el desenvolupament cap a un model de turisme responsable i accessible, orientat a la millora de la sostenibilitat de la destinació.  

Sant Pere de Ribes s’ha anat posicionant com un dels municipis de l’entorn que millor defineixen l’essència del Garraf i del que representa formar part d’una destinació turística sostenible. Punt de referència del turisme familiar en un entorn amable, tranquil i saludable, presenta nombrosos atractius en els àmbits de la història, la tradició, la cultura, la festa, la naturalesa, la gastronomia i l’enologia. El recent impuls a l’ermita de Sant Pau i el seu entorn, la recuperació del Castell de Ribes com a Centre d’Interpretació del Patrimoni Cultural de Sant Pere de Ribes i la propera obertura del Centre d’Interpretació dels Americanos, al costat de la Casa de la Vila, reforcen l’aposta del municipi com a destinació turística sostenible.

El certificat Biosphere, renovat un any més

Paral·lelament, l’Ajuntament ha renovat un any més el certificat Biosphere. Les empreses que obtenen aquest reconeixement han d’anar demostrant que compleixen una sèrie de requisits acreditatius de l’aposta que fan per un turisme sostenible i responsable, si volen continuar mantenint-lo.

La certificació Biosphere ofereix l’oportunitat, tant a empreses com a destinacions, de dissenyar productes i serveis propis d’un nou model de turisme no agressiu i respectuós amb el medi. Es basa en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’ONU ha integrat en l’Agenda 2030. El reconeixement garanteix un equilibri adequat a llarg termini entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental de la destinació i reporta beneficis tant per a la societat com per al medi ambient.