A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Via pública

18/05/2021 15:39

El tram del carrer de Sitges situat entre el carrer Sagrada Família i el camí de Can Quadres, d’uns 310 metres de longitud, disposarà d’un itinerari per a vianants a partir del mes d’agost vinent. D’aquesta manera, s’afavoriran i es faran més segurs els desplaçaments a peu en un dels accessos per carretera al nucli de Ribes.

Els treballs, pressupostats en 327.000€, han començat a l’abril amb la previsió que s’allarguin uns 4 mesos. El nou itinerari serà continu, sense creuaments de la carretera, amb 3 passos elevats de vianants que permetran passar d’una banda a l’altra del carrer de Sitges, afavorint els vianants i la seva seguretat.

L’alcaldessa i regidora d’Espai Urbà, Abigail Garrido, ha explicat que “les característiques d’aquesta carretera, amb corbes i estretor de vials, feien difícil poder compaginar els vianants i el trànsit rodat. Amb les obres que estem duent a terme, connectarem la parada de l’autobús amb Can Macià i per l’altra banda facilitarem el creuament cap als Garrofers. Tota aquesta zona quedarà connectada amb voreres de diferent amplada i amb passos de vianants que facilitin el trànsit, alhora que hi haurà limitacions de velocitat compatibles amb els vianants”.

Itinerari pel costat nord de la carretera

El projecte d’itinerari de vianants passarà majoritàriament pel costat nord de la carretera i tindrà les següents característiques:

  1. S’ordena l’espai urbà, una assignatura pendent en aquest tram de carretera.
  2. El fet d’escollir el costat nord permet que l’itinerari sigui continu, sense creuaments de la carretera.
  3. Pel mateix motiu, desplaça el trànsit de vianants a l’altra banda de carretera de la benzinera, el que evita que es puguin creuar amb els vehicles que hi entren i en surten.
  4. També pel mateix motiu, evita el creuament en la intersecció del carrer Blades, que és l’entrada principal a la urbanització Can Macià.

L’itinerari de vianants començarà al final de la vorera existent que dona accés a la parada d’autobús situada al vial de servei paral·lel al carrer Sitges pel costat sud a l’alçada del carrer Sagrada Família. Tot seguit, anirà pel costat sud del carrer de Sitges, per una vorera d’entre 1,50 i 1,80 metres d’amplada, fins al punt on creuen el carrer Sitges i el tram paral·lel al carrer Sitges de la Ronda de Can Macià. A partir d’aquí, seguirà pel costat nord, on continuarà per una nova vorera de 2 metres d’amplada fins el carrer del sector de Can Mestre.

Un tram travessera cada cop més utilitzat pels vianants

El trajecte del carrer de Sitges entre Sagrada Família i el Camí de Can Quadres on s’habilita el voral és un tram travessera, molt utilitzat per anar a la benzinera i a les urbanitzacions del sector. Es tracta d’una de les entrades principals al nucli de Ribes que amb els anys ha vist incrementat el trànsit de vianants pel sector de Can Macià, on també es troben les pistes de tennis municipals i el camí de Can Quadres.

De fet, l’actuació es fa ressò d’una preocupació existent entre la ciutadania resident a la zona. A través dels pressupostos participatius, el veïnat va presentar una proposta de carretera segura per als vianants, en paral·lel amb la iniciativa de l’Ajuntament de tirar endavant la proposta d’itinerari de vianants.

El regidor d’Urbanisme, Fran Perona, ha recordat que aquest projecte “ha rebut impuls a través dels pressupostos participatius, on va ser escollit com una de les propostes guanyadores. Cal recordar que aquesta acció no només representarà un benefici per al veïnat del sector, sinó que a més moltes ribetanes i ribetans aprofiten aquesta sortida per anar a caminar en família a la zona més natural que hi ha a l’Est de Ribes”.  

Afectacions temporals pels treballs

Durant l’execució dels treballs, només es permet el trànsit per la carretera en sentit Sitges. En sentit contrari, el pas de vehicles s’ha desviat cap a la carretera C-15B per accedir al nucli de Ribes. Tots els desviaments i afectacions a la via pública han estat degudament senyalitzats. Quan el desenvolupament dels treballs requereixi el tall puntual d’algun altre tram de carrer o afectació de la via pública, s’informarà degudament el veïnat amb una anticipació mínima de 48 hores.

D’altra banda, la parada de bus situada al carrer Sitges a l’alçada del Parc Salvador Espriu en sentit centre de Ribes ha quedat anul·lada. De manera provisional, s’ha habilitat una parada provisional a la carretera del Carç davant dels Costerets mentre durin els treballs. Els usuaris d’aquest servei també poden utilitzar la parada situada a la plaça Catalunya.