A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

20/05/2021 14:54

El Castell de Ribes ja remodelat s’inaugurarà el dijous, 27 de maig, coincidint amb la data dels 102 anys del naixement del ballarí i coreògraf, que durant molts anys havia residit a l’emblemàtic edifici. L’equipament acollirà el Centre d’Interpretació del Patrimoni de Sant Pere de Ribes, el primer museu del municipi. Coincidint amb l’acte inaugural, per als dies vinents s’han previst visites al castell, la projecció d’un màpping i la celebració del Festival Udaeta, de música i dansa. El públic que vulgui assistir a qualsevol d’aquestes activitats ho ha de fer mitjançant reserva prèvia. A més, s’han creat perfils a les xarxes socials per fer seguiment de l’activitat al Castell. Són @castellderibes, a Instagram; @castellderibes, a Facebook, i @castellderibes, a Twitter.

Seguint mesures de prevenció davant la Covid-19, l’acte inaugural es durà a terme en dues parts. La primera, a porta tancada, consistirà en una visita a l’interior del Castell amb la presència de les autoritats i dels familiars de José de Udaeta. A partir de les 20:30h, tindrà lloc l’acte obert al públic, amb aforament limitat, reserva prèvia i gratuït.

L’acte inaugural comptarà amb la projecció del mapping Viatge en el temps, que explica en imatges la història del Castell de Ribes. El mapping també es podrà visionar el divendres, 28 de maig, amb sessions a les 21.30h i a les 22.30h. L’acte és gratuït amb reserva prèvia d’entrada.

El Festival Udaeta, sota la direcció artística del músic Esteve Molero, és una proposta artística adreçada a tots els públics i que representa un ampli ventall en les formes de la música i la dansa d’arrel ibèrica. En aquesta primera edició, comptarà amb les actuacions de Rocío Faks & Guillermo Calliero (dissabte, 29 de maig, a les 18.30h), el Nene Santiago & Katy Fernández (dissabte, 29 de maig, a les 21.30h) i Itziar Espinar & Héctor Valls (diumenge, 30 de maig, a les 18h).