A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Esports

27/05/2021 13:56

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i membres del Consistori han dedicat aquest dilluns una recepció oficial a Aitana Bonmatí, jugadora de l’equip femení del Barça, campiona de la Champions League 2020-2021 i escollida MVP de la final. L’acte ha tingut lloc al saló de plens, on la ribetana Aitana Bonmatí ha escrit unes paraules en el llibre d’honor de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Entre els presents hi han assistit familiars i representants de les dues penyes barcelonistes del municipi i del CD Ribes, on havia començat la seva carrera com a futbolista.

En l’acte de reconeixement, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que “mai com en els darrers dies havia sentit a dir tant el nom de Sant Pere de Ribes”. Abigail Garrido ha afegit que Aitana Bonmatí “és un referent, no només com a jugadora, sinó com a dona que ha fet realitat el seu somni en un món tradicionalment lligat als homes com ho és el futbol”.

Aitana Bonmatí ha escrit les següents paraules en el Llibre d’Honor: “Estic molt orgullosa i contenta de ser d’aquest petit municipi del Garraf i de portar-lo al més alt, tal i com es mereix. Ribes serà sempre al meu cor; aquí és on comença tot”.

Presentació del projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff

La jugadora Aitana Bonmatí ha participat en la inauguració de les instal·lacions del projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, a l’Escola El Pi, on havia estudiat, abans de la recepció institucional. Bonmatí ha apadrinat aquestes instal·lacions com a ambaixadora de la Fundació Cruyff. El Pati 14 és una iniciativa dirigida a l’alumnat de les escoles de Primària que té com a principal objectiu motivar els i les alumnes perquè juguin junts i juntes, facin exercici i practiquin diferents esports.

El Pati 14 consisteix a pintar el terra del pati de l’escola amb diferents dissenys de jocs i esports. L’escola (alumnat i professorat) participa en el procés d’elecció d’aquests dissenys i rebrà les fitxes amb les instruccions per als diferents jocs que es podran jugar. A més, la Fundació Johan Cruyff proporcionarà jocs per jugar i treballar el respecte, la salut, la integració, el creixement i el joc en equip, entre d’altres, tots ells valors que deriven de les 14 regles de Johan Cruyff. El centre treballarà aquestes normes de conducta, que l’alumnat haurà de seguir.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Fundació Cruyff promouran conjuntament la implementació d’aquest projecte a l’Escola El Pi, prèvia signatura d’un conveni per les tres parts. L’Escola El Pi s’ha mostrat interessada en participar en aquest projecte Pati 14 i, com a centre, compleix les condicions establertes per a acollir-lo (pati pavimentat, motivació, col·laboració, etc).

Del CD Ribes als primers equips del Barça i la Roja

Aitana Bonmatí va estar jugant amb el CD Ribes fins al 2010, quan va fitxar pel CF Cubelles durant dos anys. En tots dos clubs era l’única noia que hi jugava. En aquest sentit, Bonmatí és un clar exemple de clara integració de la dona en un àmbit tradicionalment enfocat cap els homes.

La temporada 2012/2013, va fitxar amb el FC Barcelona, aquest cop sí, com a jugadora de futbol femení. En el seu ascens, va passar dos anys pel Cadet-juvenil i dos més pel Barça B, abans de fer el salt al primer equip. En aquests moments, té contracte amb el Barça fins al 2022.

Paral·lelament, ha tingut l’oportunitat de progressar en totes les categories inferiors de la Selecció Española, fins arribar a l’absoluta. Amb l’equip de la Roja ha viatjat, competit i guanyat per tot el món el que l’ha permès, segons ella mateixa reconeix, “crear vincles d’unió amb gent meravellosa i aconseguir fites esportives que m’acompanyaran per sempre”.