A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

04/06/2021 12:21

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha instal·lat plaques informatives sobre el patrimoni i el llegat dels indians a Ribes a les façanes de cinc edificis representatius de l’època. A través de codis QR, es pot descarregar informació i imatges de contingut històric i artístic relatius a les construccions. El contingut QR, operatiu a partir d’aquest dissabte, 5 de juny, es pot trobar a Can Quadres, la Torre del Rellotge (Casa de la Vila), El Redós, Can Miqueló (GER) i l’antiga escola de nenes Divina Pastora (Els Xulius).

La nova eina, anomenada Projecte QR Apropa’t als Indians de Ribes, permet efectuar una ruta documentada de les edificacions de l’època al poble. A través de l’enllaç, s’accedeix a l’apartat de la pàgina web municipal que inclou la informació relativa a aquest llegat.

L’objectiu principal de la iniciativa és posar en valor el patrimoni històric i artístic dels espais i cases d’indians ubicades al nucli. El projecte forma part de la primera fase d’una iniciativa per promoure i fer difusió d’aquest llegat, fent-lo accessible de manera fàcil i atractiva.

La posada en marxa del Projecte QR Apropa’t als Indians de Ribes coincideix amb la celebració del IV Retorn dels Indians i el 15è Agromercat els dies 5 i 6 de juny. L’aposta pel format digital és una de les novetats d’enguany, en què el programa i l’oferta gastronòmica indiana de 20 establiments de restauració local s’ofereixen a través del format QR.