A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Govern

17/06/2021 11:47

L’equip de govern municipal ha fet balanç de la primera meitat del Mandat 2019-2023, en una roda de premsa celebrada davant del CAP de les Roquetes, que en l’actualitat és objecte d’obres de remodelació i ampliació. L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha fet balanç d’uns dos anys en què bàsicament s’ha hagut de prioritzar la lluita contra la pandèmia i els seus efectes sobre l’economia i la societat i en què, no obstant, s’ha avançat en molts dels compromisos adquirits en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) del present quadrienni. En la seva intervenció, l’han acompanyat els 11 regidors restants que integren el seu equip: Antònia Pulido, Fran Perona, Paqui Carrasquilla, Sandra Shuimazu, David Navarro, Josep Maria Llopart, Alfons Moral, Adrià Solà, Ana Herrera, Josep Moya i Juan García.

Abigail Garrido ha recalcat que aquests dos anys han estat “el pitjor període per a moltes persones i famílies i el més difícil, sens dubte, per a mi, com a alcaldessa, i per a tot l’equip de govern”. No obstant això, s’ha mostrat optimista, assegurant que “la part més dura de la crisi sanitària ja ha passat” i confiant “en l’esperança d’una recuperació econòmica ràpida”, que ha de permetre enllestir els reptes del PAM pendents.

El govern municipal ha escollit l’ambulatori de les Roquetes com a escenari de la seva valoració de l’equador del mandat per destacar “la importància de la sanitat. Per aquest motiu”, ha afegit l’alcaldessa, “reivindiquem equipaments com aquest i apostem per la rehabilitació i ampliació de l’Hospital Sant Camil”.

Plans de xoc i reactivació i d’inversions

El balanç de la primera meitat del Mandat 2019-2023 ha girat al voltant dels 4 eixos que conformen el Pla d’Actuació Municipal. El document agrupa un total de 259 accions, que s’han de complir en el present quadrienni.

El govern municipal ha hagut de prioritzar els seus esforços en combatre els efectes econòmics i socials de la crisi sanitària sobre la població de Sant Pere de Ribes. En aquest període, s’ha activat un pla de xoc i de reactivació municipal que ha suposat la mobilització de 3,6 M€, als quals s’hi ha de sumar un pla d’inversions per valor de 4,9 M€.

El primer dels eixos (Per millorar els teus drets) fa referència a les polítiques adreçades a garantir i millorar els drets dels veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes. Inclou àmbits com el de l’Habitatge, amb la posada en marxa del projecte de construcció de 250 habitatges de lloguer a la zona del Parc Central; Serveis Socials, on en un sol any (2020) s’han atès 5.159 persones; atenció a la gent gran, des d’on s’ha adreçat a la Generalitat l’exigència que doti el municipi de més places públiques de centre de dia; Salut, amb l’objectiu d’anar més enllà de la millora de les instal·lacions i comptar amb més professionals i serveis; Educació, amb l’assoliment de l’ampliació de la llar d’infants El Cargol i l’espera de la resposta de la Generalitat per fer efectiu el conveni de construcció de l’institut Xaloc, i Millora de l’Espai Públic, amb l’ampliació del servei de neteja a Ribes, les Roquetes i les urbanitzacions com una de les accions més avançades.

El segon eix (Per millorar la teva feina i per promoure noves oportunitats) se centra en la generació d’ocupació des de tots els vessants possibles, on destaquen els plans d’ocupació municipals per a les persones en situació d’atur i la promoció de que les empreses que s’instal·lin al municipi prioritzin la contractació de persones aturades registrades al Servei Local d’Ocupació, com ho han fet gairebé totes les empreses de la Rambla del Garraf. En aquest àmbit també es posa l’accent en la formació en l’ocupació, amb el trasllat de les instal·lacions del SEFED, gairebé enllestides, per fer-ne un espai més funcional; l’atracció d’inversions econòmiques i l’impuls d’accions adreçades a millorar el teixit empresarial local, amb el desenvolupament de l’autòdrom com a sector econòmic pendent del projecte d’urbanització i l’ampliació del polígon industrial Vilanoveta en més de 50.000m2 a l’espera, en aquest cas, d’una modificació del planejament urbanístic; el suport a l’emprenedoria i el comerç local, amb ajuts que han passat dels 120.000€ el 2019 a superar el 1M€ des de l’inici de la crisi sanitària, i l’aposta per un municipi saludable, amb les accions promogudes conjuntament amb la Diputació de Barcelona al Parc Natural.

El foment de la Cultura i el Patrimoni, a Ribes i a les Roquetes

El tercer eix (Un poble per viure i per gaudir) se centra en les polítiques adreçades a aconseguir que Sant Pere de Ribes sigui un municipi on vingui de gust viure-hi. Posa un accent destacat en la Cultura i el Patrimoni, amb 3 projectes destacats a Ribes (la reactivació de l’entorn de l’ermita de Sant Pau, la recent reobertura del Castell de Ribes i el nou Centre d’Interpretació dels Americanos, que podria obrir a la tardor) i 3 projectes més a les Roquetes (la remodelació del teatre municipal, l’ampliació de la Biblioteca Josep Pla i la millora del Centre Cívic L’Espai). També se centra en Esports, amb les millores executades als pavellons esportius, i Joventut i Infància, amb la recent posada en marxa del projecte d’educadors al carrer.

El quart eix (El poble del futur) posa l’accent en el disseny del Sant Pere de Ribes del futur, apostant, entre d’altres, per la sostenibilitat i l’eficiència energètica. En aquest àmbit, s’ha pressupostat un paquet de 10 M€ en accions adreçades a la millora de la sostenibilitat, la digitalització i la cura del medi ambient que optaran als ajuts postpandèmia dels fons europeus Next Generation. A més, es fa una aposta per la mobilitat sostenible, com es pot veure en el projecte en execució de remodelació de l’avinguda Montseny; la participació ciutadana, amb l’aposta per diferents eines participatives com els pressupostos participatius o l’Altaveu Ciutadà, i la feina de sensibilització i conscienciació en Igualtat de gènere, feminismes i LGTBIQ+.