A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

18/06/2021 15:18

La penjada de la bandera dels colors de l’arc de Sant Martí a la Casa de la Vila i a l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca serà un dels dos actes institucionals amb què l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes celebrarà el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBIQ+ el dilluns, 28 de juny. L’altre acte serà la lectura del manifest públic d’adhesió a la jornada, a les 12h, en els mateixos edificis públics. El programa amb motiu de la diada conté més actes, previstos entre el 23 de juny i el 5 de juliol.

El Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBIQ+, també conegut com a Dia per l’Alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transexual i Intersexual, commemora els anomenats fets de Stonewall (Estats Units), succeïts el 28 de juny de 1969, en què per primer cop persones transsexuals i homosexuals van protestar contra la discriminació que havien patit durant segles. D’aquesta mobilització en va sorgir el moviment d’alliberament LGTBI, que posteriorment es va obrir a altres opcions de diversitat sexual.

El programa del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBIQ+ inclou activitats de participació ciutadana, com la instal·lació de punts liles i LGTBIQ+ coincidint amb les dues festes majors del municipi. Els punts liles són carpes on es desenvolupen accions i tallers de sensibilització, en un ambient lúdic i festiu. N’hi haurà a la zona exterior del pavelló poliesportiu de les Roquetes, el dimecres, 23 de juny, de 16.30h a 20.30h, i a la plaça Marcer (Ribes), el dimarts 29 de juny, de 17h a 21h.

Una exposició contra la discriminació de les persones grans LGTBIQ+

El Centre Cívic L’Espai acollirà l’exposició Vull ser qui sóc del 28 de juny al 5 de juliol, que pretén visualitzar la no-discriminació de la gent gran LGTBIQ+ dins l’àmbit social i sensibilitzar la ciutadania contra el rebuig que poden patir aquestes persones. La mostra surt d’una proposta del Grup de Treball de Persones Grans del Consell Nacional LGTBI de Catalunya, un òrgan de participació ciutadana en què estan representades totes les entitats LGTBIQ+ de Catalunya.

La companyia Fes-t’ho com vulguis oferirà una sessió de conta-contes amb perspectiva LGTBIQ+ el dimecres, 30 de juny, a les 17.30h, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo. S’hi representaran els 4 contes Els colors, Vermell, Érase dos veces la ratita presumida i Pink. Per assistir-hi, cal fer inscripció prèvia a través de l’adreça electrònica de la Biblioteca Manuel de Pedrolo.

Per últim, el sociòleg i vicepresident de l’FLG-Associació de Famílies LGTBI, Vicent Borràs, oferirà la xerrada La coeducació i la diversitat de gènere el divendres, 2 de juliol, a les 17h, al Centre Cultural El Local. En la seva intervenció, parlarà del concepte de coeducació i la relació amb la diversitat de gènere i farà una breu introducció del programa PEER, un projecte de l’FLG per a la prevenció de conductes homòfobes i la marginació social de les persones LGTBIQ+ i de les seves famílies a les escoles. L’assistència a aquest acte s’ha de fer mitjançant inscripció prèvia a través de l’adreça electrònica aj231.dona@santperederibes.cat.