A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

30/06/2021 17:04

Les concentracions de persones que no respecten les mesures contra la Covid-19 segueixen suposant un perill per a la salut pública en un moment en què torna a créixer la incidència del virus.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes condemna les agressions patides per tres agents de la Policia Local en l’actuació que va tenir lloc la nit de vígila de Sant Pere per intentar aturar i dissoldre una baralla protagonitzada per dos grups de joves durant una botellada il·legal amb centenars de persones que es van concentrar al sector de la Giravi. Els policies s’hi van acostar alertats pels aldarulls i en compliment de les seves funcions van haver d’intervenir per dissoldre’ls, moment en què van començar a rebre els impactes de tot tipus d’objectes, com pedres, llançats per alguns dels assistents. Tres agents locals  van resultar ferits de caràcter lleu i es va haver de requerir la presència del SEM i dels Mossos.

L’actuació policial, en una concentració festiva no autoritzada a l’espai públic,  es va portar a terme amb la doble finalitat de preservar la integritat de les persones participants i assistents de l’esbatussada que s’estava produint i, al mateix temps, evitar els riscos contra la salut pública que suposa una concentració en què no es respectaven les mesures preceptives de distanciament, mascareta i consum d’alcohol a la via pública.

La incidència de la Covid-19 ha tornat a créixer en els darrers dies, tant a Sant Pere de Ribes com al conjunt del territori català, i per aquest motiu ciutadania i institucions han de seguir extremant el zel per revertir aquesta tendència negativa. En aquest sentit, l’ajuntament continua demanant precaució, responsabilitat i civisme a tota la població.

Així mateix, a més de lamentar els fets, des del consistori preocupa especialment el fenomen de les botellades que es dona de manera generalitzada com a forma d’oci cada vegada més socialitzada i vista amb normalitat pel jovent i demana la col·laboració de tots i totes per dissuadir-ne la seva celebració des de la responsabilitat personal i col·lectiva.