A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

01/07/2021 15:57

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla, i el regidor de Formació Professional i d’Oficis, Josep Maria Llopart, han lliurat els diplomes de la primera convocatòria dels Premis Postobligatoris de Sant Pere de Ribes en un acte celebrat aquest dimecres, 30 de juny, al Centre Cívic L’Espai. L’Ajuntament atorga aquests premis a treballs de recerca elaborats per estudiants dels cicles de grau mig i superior i de Batxillerat i en reconeixement a la millor nota d’estudiants dels Programes de Formació i Inserció dels instituts Montgròs, Can Puig i Alexandre Galí. Sant Pere de Ribes té quatre instituts, tres dels quals ofereixen formació en estudis postobligatoris.

El primer premi de la categoria de Batxillerat ha estat per al treball L’aposta de SEAT i l’existència d’un nou futur a l’automoció, elaborat pels estudiants de l’Alexandre Galí Marc Sabrià Penya i Alejandro Tortolero. El premi estava dotat amb 300€ més 1.000€ d’ajut a la matrícula universitària. El segon i tercer guanyadors, amb premis de 200€ i 100€, han estat, respectivament, els treballs sobre l’ampliació i reforma arquitectònica de l’Institut Can Puig, a càrrec de l’estudiant d’aquest mateix centre Diego Linger, i la nidificació de les tortugues Caretta Caretta a Catalunya, de l’estudiant de l’Institut Montgròs Jan Bredemeyer.

Treballs sobre l’educació emocional a primària i l’oci nocturn alternatiu

En la categoria de cicles de grau superior, ha guanyat el primer premi, dotat amb 300€, el treball L’educació emocional a les aules de primària, de les estudiants del grau de tècnic d’integració social Judith Ros, Rosalía Llenas i Maria del Mar García. El segon i tercer premis, amb 200€ i 100€, han estat, respectivament, per als treballs sobre l’oci nocturn alternatiu i la proposta Alternights, d’un grup d’estudiants del grau d’animació sociocultural i turística, i sobre el gènere i la seva diversitat, d’un grup d’integració social. Els tres premis guanyadors d’aquesta categoria corresponen a treballs elaborats a l’Institut Alexandre Galí.

El primer premi de la categoria de grau mig, dotat amb 300€, ha estat per al treball Ajupar casal d’aprenentatge, del grup d’estudiants del cicle d’atenció a persones en situació de dependència Paula Prades, Júlia Puigròs, Rubén Pérez i Ainhoa Nicole Piñero. En segon lloc, amb 200€, ha quedat un treball sobre el SAD de les Roquetes elaborat per un grup d’estudiants del mateix cicle. Tots dos treballs corresponen a l’Institut Alexandre Galí.

Pel que fa a la categoria de Programes de Formació i Inserció, el premi a millor nota de cuina ha estat per a Nadia Román. En canvi, el premi a millor nota de comerç ha quedat desert.  

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha creat els Premis Postobligatoris amb la voluntat de fomentar entre l’alumnat la qualitat en l’elaboració dels treballs, projectes i mòduls de síntesi en els nivells educatius de Formació Professional i en els treballs de recerca de Batxillerat dels instituts del municipi. També es busca promoure l’esperit crític i d’anàlisi del jovent respecte del món on viuen, posant un especial èmfasi en les dimensions econòmica, social i ambiental del desenvolupament sostenible.