A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

06/07/2021 14:26

L’alcaldia de Sant Pere de Ribes està fent totes les gestiones necessàries perquè es destinin més recursos a l’atenció sociosanitària dels CAP de Ribes i les Roquetes que es troben col·lapsats davant la situació epidemiològica actual i per combatre el brot de Covid-19 al municipi. En aquest sentit, ja s’ha confirmat i s’ha fet efectiva avui la incorporació de dos professionals sanitaris més de reforç per a la realització de tests i proves PCR als centres d’atenció primària dependents de la Generalitat.

El govern local ha estat treballant i demanant des de divendres al CatSalut, davant l’augment de casos i contagis, que es reforcin més els dos CAP o es gestioni una solució més eficient per agilitzar al màxim i donar una sortida més ràpida al brot que està afectant als centres assistencials, a pacients, famílies afectades i al municipi en general.

La velocitat de reproducció (Rt) de la Covid-19 al municipi ha passat d’1,31 a 3,26 en una setmana i el risc de rebrot ja s’enfila avui a 1.942.

Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha manifestat que vol que es garanteixi l’atenció a tothom i, atès l’evident repunt important que s’està donant, demana a les autoritats sanitàries competents “que es prenguin les mesures necessàries i s’hi dediquin tots els recursos possibles”.

És per això que per tal de prevenir una situació amb dades superiors semblants a la del municipi veí de Sitges (actualment amb un risc de rebrot de 5.144), el govern municipal ha sol·licitat al Departament de Salut de la Generalitat que es faci un cribratge massiu a Sant Pere de Ribes, que te actualment unes xifres i indicadors superiors a la mitjana de la comarca del Garraf i del conjunt de Catalunya. L’objectiu d’aquesta petició seria preservar la salut de la ciutadania i poder detectar amb la màxima celeritat les cadenes de transmissió, tot evitant l’augment exponencial del virus, d’una banda, i el col·lapse de l’atenció primària del municipi, de l’altra, que permetria no deixar de prestar alguns serveis per part dels CAP.

En el moment actual, també es demana prudència i que tothom assumeixi les seves responsabilitats. El compliment de la normativa i dels consells i recomanacions en facilitaran el control i la tasca dels professionals sanitaris. Especialment es fa una crida als col·lectius no vacunats al seguiment i al respecte de les mesures establertes per lluitar contra la COVID.