A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Gent Gran

07/07/2021 14:10

Els casals de la gent gran de Ribes i les Roquetes han recuperat els horaris d’obertura que tenien abans de la pandèmia. Des del 28 de juny passat, les persones usuàries poden accedir a tots dos equipaments de dilluns a diumenge, de 10h a 20h, excepte en festes assenyalades com Cap d’Any, Reis, l’11 de setembre i Nadal i Sant Esteve. L’elevat índex de vacunació en les edats més avançades ha permès tirar endavant la mesura, malgrat el repunt dels contagis dels darrers dies, concentrats especialment entre la gent jove.

La relaxació de les mesures de prevenció per la Covid-19 viscuda en els darrers mesos ha permès que les instal·lacions hagin recuperat progressivament les diferents activitats presencials i que ara, finalment, tornin a obrir en els horaris previs a la crisi sanitària. En aquest període, des de l’Ajuntament s’han promogut accions a l’aire lliure, com caminades i rutes, i d’altres adreçades a reduir la bretxa digital i a fomentar l’ús de les xarxes socials, tot plegat en un col·lectiu que ha patit especialment la soledat durant els mesos més durs de confinament.

Els casals de la gent gran són equipaments destinats al col·lectiu de les persones grans i que tenen com a finalitat promoure el seu benestar i la seva participació com a membres actius de la societat. Els centres ofereixen la possibilitat de gaudir de serveis i d’activitats que tenen com a objectiu fomentar la convivència, les relacions intergeneracionals i la participació en la comunitat.

Els dos casals ofereixen actualment serveis i activitats diversos, com gimnàstica, ball, sessions de relaxació, assessorament tecnològic per combatre la bretxa digital o un taller de memòria.  

El Casal de la Gent Gran de Ribes està al carrer Nou, 42-47, i el de les Roquetes, al carrer Roger de Flor, 53-55.