A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Joventut

16/07/2021 13:14

Els instituts Alexandre Galí i Xaloc acullen, del 5 al 23 de juliol, els dos casals joves d’estiu organitzats en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes. L’objectiu principal de la iniciativa és oferir un tipus de lleure adaptat als interessos d’aquesta franja d’edat i alhora garantir la igualtat d’oportunitats en el lleure educatiu al jovent d’aquest nucli de població amb la finalitat de que gaudeixin de tot un conjunt d’activitats i tallers pràctics variats i diversos. La iniciativa està cofinançada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Els instituts Alexandre Galí i Xaloc han assumit l’estructura i organització dels dos casals amb el suport i coordinació del Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes. De fet, l’alumnat dels centres de secundària ha esdevingut protagonista en la presa de decisions sobre el tipus d’activitats que s’hi havia de dur a terme i, fins i tot, ha format part activa de l’organització, tant pel que fa al disseny dels casals com en el monitoratge de coordinació de les activitats. Dos alumnes que han finalitzat el Grau Superior d’Integrador Social de l’Institut Alexandre Galí han estat contractats com a monitors d’aquests casals, gaudint així de la seva primera experiència professional en aquest àmbit.

Tallers amb tot tipus de temàtica

Durant tres setmanes, joves de les Roquetes poden gaudir i experimentar d’un conjunt de tallers amb temàtiques artístiques, tecnològiques, esportives i comunitàries diverses com són rap i ritmes, calistènia, Scape Room tecnològic, rutes d’orientació per l’entorn, art mural, danses urbanes, cura animal, equitació, caiac, voleibol platja, ralli fotogràfic, recuperació de camins i de l’entorn, entre molts altres jocs i activitats de dinamització.

La proposta de casals joves s’ha organitzat amb la voluntat de contribuir a corregir desigualtats i afavorir l’equitat i la inclusió de l’alumnat, a través de l’experimentació d’activitats que puguin despertar nous interessos d’aprenentatge i del gaudi en el temps de lleure, ja sigui en les arts, la tecnologia, l’esport o la natura. Tanmateix, es busca fomentar les relacions socials, el voluntariat i accions comunitàries, alhora que es reforça la socialització, les dinàmiques de grup i la companyonia entre joves.

Els casals joves d’estiu a Ribes

A Ribes, l’Associació Esportiva Escolar de l’Institut Montgròs ofereix un casal d’estiu per a joves. L’oferta en aquest nucli es complementa amb els Matins Joves, l’activitat que l’Espai Blau adreça a adolescents de 1er a 4art d’ESO del 30 de juny al 31 de juliol. A més, l’Espai Jove de Ribes ha programat un curs d’estiu de teatre durant la primera quinzena del mes de juliol.