A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

21/07/2021 15:04

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’Oficina Municipal de Turisme i la Policia Local han renovat el certificat Biosphere, que acredita el seu compromís amb la sostenibilitat turística. Al municipi hi ha, a més, 4 empreses adherides a aquest reconeixement, 1 de les quals, la Masia Pairal, el rep per primera vegada. Les altres 3 són Celler Vega de Ribes, Hotel Desitges i The Trail Zone.

En total, 61 empreses i serveis del Garraf han rebut el distintiu Biosphere en reconeixement a la bona feina feta durant el 2020. El programa del Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, liderat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i l’agència de desenvolupament NODE Garraf, com a ens gestor a la comarca, ofereix un sistema que certifica les bones pràctiques del turisme sostenible de les empreses i serveis turístics de la província en compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per l’ONU.

La renovació dels certificats per part de l’Ajuntament, l’Oficina de Turisme i la Policia Local i l’ampliació del nombre d’empreses adherides al municipi suposen un pas més endavant en l’aposta del Consistori pel turisme saludable i sostenible a Sant Pere de Ribes que s’ha ampliat també a altres àmbits, com el dels recursos naturals i mediambientals.

Un municipi adherit a la destinació turística sostenible Costa Barcelona

La renovació del certificat Biosphere per part de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes coincideix amb la recent adhesió a la destinació turística sostenible Costa Barcelona, que agrupa les comarques del Garraf, l’Alt Penedès, els vallesos Occidental i Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. D’aquesta marca, certificada per Biosphere Tourisme, també en formen part l’Oficina de Turisme, la Policia Local, l’Hotel DeSitges i el celler Vega de Ribes.

El territori de Costa Barcelona reuneix una alta concentració de serveis i activitats d’oci, oferint una experiència única que combina l’enoturisme i la gastronomia, amb altres elements d’atractiu com les festes i tradicions i el clima benigne. Amb l’adhesió a la destinació sostenible Costa Barcelona, les empreses i ens que la integren es comprometen en el desenvolupament cap a un model de turisme responsable i accessible, orientat a la millora de la sostenibilitat de la destinació.