A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

14/09/2021 12:24

Sant Pere de Ribes incrementa aquest curs 2021-2022 la seva oferta d’estudis postobligatoris amb la incorporació del PFI (Programa de Formació i Inserció) de perruqueria i estètica com a principal novetat. Aquests dies també es posen en marxa els cicles formatius, amb la demanda d’un de nou a l’institut Alexandre Galí, i l’Escola Municipal de Persones Adultes (EMPA), amb unes 250 persones en espera de matriculació.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha expressat la seva satisfacció “per haver pogut aconseguir que en el nostre municipi comptem amb una nova oferta d’assessorament d’imatge en perruqueria i estètica. Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes estem molt motivats perquè els nois i noies del nostre municipi, i també de més enllà, tinguin una segona oportunitat perquè no abandonin els estudis i siguin més competents a l’hora de trobar feina”.

El regidor de Formació Professional i d’Oficis, Escola d’Adults i SEFED, Josep Maria Llopart, ha anunciat que el PFI de perruqueria i estètica “començarà aquest curs en unes instal·lacions noves amb equipament nou que s’estan adequant a la Vinya d’en Petaca” i que l’alumnat d’hoteleria, cuina i serveis de restauració “tornarà aquest curs a fer les pràctiques a Mas Solers, en unes instal·lacions de primer nivell”.

Una trentena d’alumnes inscrits als PFI

L’alcaldessa, Abigail Garrido, i el regidor de Formació Professional i d’Oficis, Escola d’Adults i SEFED, Josep Maria Llopart, han donat la benvinguda a la trentena d’alumnes que comencen els PFI del curs 2021-2022. A banda dels nous estudis d’auxiliar de perruqueria i estètica i dels ja existents d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració, l’oferta es complementa amb els d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

Per la seva banda, els cicles de grau mig i superior mantenen l’oferta existent, ampliada el curs passat amb el cicle de grau mig de cures auxiliars d’infermeria. Tot i amb això, la Generalitat de Catalunya ha denegat la petició de l’institut Alexandre Galí d’oferir-ne un de nou dedicat a la família d’energia i aigua, també de cicle de grau mig.

L’Escola Municipal de Persones Adultes (EMPA) ha tancat el període d’inscripcions amb unes 250 persones en espera de matriculació. S’ha incrementat la demanda per l’ensenyament de Castellà 1 i de Castellà 2, que és la novetat d’aquest curs, així com l’instrumental. El procés de matriculació es farà efectiu del 20 al 24 de setembre.