A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Medi Ambient

13/10/2021 14:12

Dos espais públics de Sant Pere de Ribes acullen aquest mes d’octubre la mostra itinerant Operació Aigua, organitzada per l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la companyia d’aigües Agbar. L’exposició busca conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat de l’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquests tenen en el medi natural. Es pot visitar a les places Maria Marçal, a Ribes, del 13 al 17 d’octubre, i de la Vinya d’en Petaca, a les Roquetes, del 19 al 24 d’octubre. Es pot trobar més informació en aquest enllaç.

L’exposició Operació Aigua està adreçada al públic general, posant un èmfasi especial en el públic familiar i escolar. Així, s’ofereix també a cursos de primària i secundària. Operació Aigua inclou, a més, un joc d’investigació en què les persones participants són científics que han de buscar les causes que han provocat la mort dels peixos. Aquesta investigació els porta a descobrir algunes de les dades més destacades dels diferents àmbits de l’exposició, posant el focus en les mesures que poden prendre a nivell personal. La visita a l’exposició més el joc d’investigació tenen una durada aproximada d’1 hora. Totes dues activitats són gratuïtes.

Una problemàtica tractada en 4 àmbits diferenciats

La mostra està integrada per 4 estructures amb plafons que tracten àmbits diferents. El primer, Aigua per a tothom?, fa prendre consciència de la disponibilitat de l’aigua dolça a la Terra, de les previsions de futur tenint en compte les conseqüències del canvi climàtic i del nostre model de societat i de com li volem donar resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El segon, Quanta aigua consumeixes?, aporta dades sobre el consum d’aigua domèstic i consells per al seu estalvi. També fa incidència en l’aigua virtual que consumim a través del menjar, la roba i els objectes que utilitzem a diari i que configuren la nostra petjada hídrica.

En el tercer, Com s’embruta l’aigua?, es fa un especial èmfasi en els residus domèstics que llancem pel desguàs o que no reciclem correctament i que causen problemes en la xarxa de clavegueram, alhora que suposen un perill pel medi natural.

El quart àmbit, Com contaminem l’aigua? fa un repàs de com incideixen les diferents activitats humanes en el consum i l’impacte que tenen en la contaminació de les aigües.