A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Hisenda

15/10/2021 11:24

El ple municipal de Sant Pere de Ribes sotmetrà a votació, dimarts vinent, la proposta d’ordenances fiscals per al 2022 que segueix la línia del 2021 i incorpora, entre d’altres, mesures per promoure l’accés a l’habitatge. A més, es creen preus públics per la posada en marxa de nous equipaments i se n’actualitzen i unifiquen d’altres. La proposta segueix les línies dels darrers anys, apostant per la reducció de les desigualtats; adoptant mesures adreçades a tenir cura del medi ambient, la lluita contra el canvi climàtic i el foment de la utilització d’energies renovables, i oferint línies d’ajudes i mesures per fomentar l’emprenedoria i el suport i dinamització del comerç local. El regidor d’Hisenda i Serveis Econòmics, Fran Perona, ha presentat la proposta en una sessió pública telemàtica celebrada aquest dijous, 14 d’octubre, que es pot seguir a través del Youtube de l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que, amb aquestes ordenances fiscals, “treballem per tal de garantir la qualitat de vida, la prestació de serveis bàsics i necessaris per a tothom i per, així, afavorir la cohesió social. Aquesta és la voluntat i el compromís de l’equip de govern”.

El regidor d’Hisenda i Serveis Econòmics, Fran Perona, ha explicat que “la proposta que presentem també té en compte el context que ens ha deixat la Covid-19. Així, promovem ajuts i subvencions per a persones, col·lectius, comerços o empreses que així ho necessitin per tirar endavant amb els seus projectes”.

Bonificacions d’un 95% de l’IBI per gran rehabilitació d’habitatges

Les ordenances fiscals per a 2022 inclouen una bonificació del 95% de l’IBI per a gran rehabilitació d’habitatges que es destinin a mediació en el lloguer social, siguin d’inserció, de protecció oficial en règim de lloguer o sotmesos a una renda per sota del preu de mercat. Així, s’amplia la bonificació de l’IBI existent per a obra nova com a mesura de foment per a incentivar la promoció d’habitatge i incrementar l’oferta habitacional al municipi. Aquest impost es congela amb caràcter general.

Tanmateix, es crea una nova taxa que grava l’activitat administrativa derivada de la tramitació d’expedients relacionats amb edificacions en estat de ruïna amb la finalitat que l’Ajuntament pugui actuar d’ofici. D’aquesta manera, es contribueix a l’activació de patrimonis en mal estat que, a posteriori, poden permetre fer rehabilitació per a habitatge assequible.

D’altra banda, s’unifiquen els preus públics de les pistes de les instal·lacions esportives municipals: el pavelló poliesportiu de Ribes, el pavelló poliesportiu Miguel Meca Torres, la pista annexa coberta de Ribes (pista de ciment) i la pista annexa de Ribes (pista sintètica). L’any passat es va fer una primer pas en aquesta unificació, en aquest cas en els equipaments esportius tancats.

Nous preus públics pel teatre municipal de les Roquetes

La proposta que passarà per ple dimarts vinent també incorpora els preus públics del teatre municipal de La Bòvila de les Roquetes, corresponents a les entrades, el lloguer de sales o la realització de cursos i tallers. L’equipament obrirà portes el 2022, un cop finalitzada la rehabilitació integral de l’espai de l’anterior teatre.

Tanmateix, s’actualitza la taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals, que no és sostenible respecte el seu cost a causa de l’increment dels serveis a la ciutadania i per l’augment de requisits de l’Agència Catalana de Residus. L’actualització proposada és d’un 3% per a particulars i locals comercials i industrials de menor superfície, i d’un 5% per a locals comercials i industrials de major superfície. El 2021 ja s’ha fet una primera actualització de la taxa, després d’anys seguits de congelació.