A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

18/10/2021 10:44

El doctor Marcos Hourmann, l’únic metge condemnat a Espanya per ajudar a morir dignament, oferirà el cicle de taller-xerrades Malaltia i mort durant els mesos d’octubre i novembre. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i guanyadora dels pressupostos participatius de 2020, comptarà amb 1 sessió telemàtica i 6 de presencials, totes elles independents. L’accés és obert al públic, sense necessitat d’inscripció prèvia, en les sessions programades al Local de Ribes i al Centre Cívic L'Espai, així com en la sessió telemàtica. La resta de sessions estan adreçades a persones relacionades amb els serveis dels equipaments on es programa.

La sessions presencials seguiran el següent calendari:

  • Dia 20 d’octubre, de 18h a 20h, al Local de Ribes (oberta a tothom).
  • Dia 21 d’octubre, de 17h a 21h, al Redòs (accés restringit).
  • Dia 3 de novembre, de 12h a 14h, a l’IES Montgròs (accés restringit).
  • Dia 5 de novembre, d’11.45h a 13.45h, a l’IES Can Puig (accés restringit).
  • Dies 9 i 16 de novembre, d’11.15h a 12.15h, a l’IES Alexandre Galí (accés restringit).
  • Dia 10 de novembre, de 18h a 20h, al Centre Cívic L’Espai (Sala Sol) (oberta a tothom).

La sessió telemàtica, oberta a tothom, s’oferirà el 26 d’octubre, de 19h a 21h, a través de la plataforma Zoom (ID 88232438610).

Intercanviar opinions i reflexions sobre la malaltia i el final de la vida

L’activitat Malaltia i mort consisteix en un seguit de tallers de converses, moderats pel doctor Marcos Hourmann, per intercanviar opinions i reflexions sobre la malaltia i el final de la vida. La proposta es va presentar als pressupostos participatius com a projecte social, cultural o solidari, coincidint amb els primers mesos de la Covid-19, una pandèmia que ha acostat de manera abrupta a la ciutadania el procés d’emmalaltir i la mort.

El cicle de taller-xerrades s’adreça a un públic heterogeni, bé siguin cursos de batxillerat dels instituts, persones usuàries de l’Espai Jove, gent gran i familiars, entitats socials i culturals o com a taller específic per la Covid-19. Ara es programa al municipi, pocs mesos després de l’aprovació de la Llei de l’Eutanàsia. A través d’aquesta activitat es busca oferir diferents formes d’enfocar el procés d’emmalaltir i el final de la vida i beneficiar la ciutadania, tant a nivell individual com col·lectiu.

El doctor Marcos Hourmann té experiència en debats sobre la malaltia i la mort en l’àmbit socio-cultural a través de l’obra de teatre documental Celebraré mi muerte, que ha estat de gira per tota Espanya. L’any 2005 va ajudar una dona de 82 anys a morir, motiu pel qual va ser condemnat a un any de presó. Ha traslladat la seva història al llibre Morir viviendo. Vivir muriendo.