A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

09/12/2021 16:34

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha estat reconegut amb un dels Premis ADR Justícia, que atorga la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, per la campanya de suport emocional des de la mediació que va dur a terme el Centre de Mediació del municipi durant els primers mesos de la pandèmia. La Consellera de Justícia, Lourdes Ciurà, lliurarà el guardó el 21 de gener vinent, en un acte solemne que se celebra cada any en el marc de la jornada institucional de commemoració del Dia Europeu de la Mediació.

La Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques reconeix, amb aquest premi, el pla d’accions divulgatives i de contenció des de la mediació duta a terme a Sant Pere de Ribes durant el primer estat d’alarma. Aquesta campanya es va desenvolupar ampliant el servei d’atenció ciutadana de dilluns a diumenge per via telefònica o a través de la plataforma Zoom i amb una sèrie de missatges a les xarxes socials per ajudar les persones a superar una situació tan desconeguda i insòlita com la que s’estava donant.

El jurat ha reconegut la resposta immediata i encertada de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes davant un context de confinament total, tot acompanyant la ciutadania en un moment tan complex. De fet, les demandes de mediació i suport emocional van créixer en un 74% en relació amb l’any anterior (és a dir, fora de la pandèmia) i el nivell de satisfacció de les persones usuàries va ser força elevat.

Premi ex aequo juntament amb dues iniciatives més

El premi atorgat per la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes reconeix la millor acció de comunicació. Enguany, s’ha atorgat ex aequo a tres iniciatives. Les altres dues són el projecte INMediació del Consell de l’Advocacia Catalana i el reportatge de Betevé realitzat per la periodista Marta Martorell sobre la mediació telemàtica durant la pandèmia de la Covid-19.

Els Premis ADR Justícia s’emmarquen en l’acció del Departament de Justícia d’impulsar i difondre la mediació i altres ADR (inicials en anglès de Resolució Alternativa de Conflictes) i es concedeixen per reconèixer l’originalitat, la innovació, l’avenç teòric i l’aplicabilitat de les millors recerques i experiències pràctiques dutes a terme per les administracions locals o per professionals i empreses, així com les millors publicacions i accions de comunicació i difusió en aquest àmbit.

Enguany, a banda del premi ex aequo de reconeixement de la millor acció de comunicació, s’atorguen premis en 3 categories més, al millor treball de recerca sobre mediació i altres ADR; a la millor pràctica en mediació impulsada per l’Administració local i per altres administracions o per professionals o entitats del sector privat, i a la millor monografia, capítol de llibre o article doctrinal sobre l’àmbit de la mediació.