Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cooperació

17/02/2022 11:46

Amb la voluntat de mantenir informada a la ciutadania sobre els projectes de cooperació que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està tirant endavant o hi participa a la ciutat agermanada de Puerto Cabezas (Nicaragua), el dimecres 2 de març es farà una xerrada informativa oberta a tothom. La trobada tindrà lloc a les 18 hores a les Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila i comptarà amb la participació del tècnic responsable de projectes de l’Àrea d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Xavier Ruiz; la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Sandra Shimazu; personal tècnic municipal i membres del Consell Municipal de Cooperació, entre d’altres.

Precisament aquest dimecres 16 de febrer, la regidora de Cooperació de Sant Pere de Ribes, Sandra Shimazu, s’ha reunit amb la seva homòloga de Vilafranca del Penedès, Montse Arroyo; i el tècnic del  Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Xavier Ruiz; per analitzar l’estat dels projectes que estan tirant endavant conjuntament a Puerto Cabezas-Bilwi, atès que la capital de l’Alt Penedès també està agermanada amb la ciutat nicaragüenca.

L’objectiu de la trobada ha estat establir una agenda tècnica i política entre ambdós ajuntaments per coordinar accions de sensibilització, el suport econòmic als projectes de cooperació i potenciar el vincle amb la ciutat agermanada. A la reunió, a més, s’ha posat sobre la taula el context sòcio-polític actual de Nicaragua i s’ha fet un repàs de la situació dels projectes de cooperació als quals donem suport des d’ambdós ajuntaments a la ciutat de Puerto Cabezas-Bilwi, així com avaluar les propostes de finançament dels projectes per part dels ens locals.

Els projectes actius que s’estan portant a terme són:

  • Organització de l’acadèmia de llengua indígena miskitu per revitalitzar-la i normalitzar-la al municipi. El projecte segueix actiu i no s’ha vist afectat.
  • Sanejament ambiental amb enfocament  en el desenvolupament territorial participatiu al casc urbà. Actualment s’està duent a terme la prova pilot a una avinguda cèntrica de la ciutat, amb rètols , carretons i indicació de punts de recollida de la fracció orgànica i inorgànica de les deixalles domèstiques.
  • Proveïment d’aigua segura, sanejament  i higiene a la comunitat de Wawa Bar. S’ha reconstruït la zona afectada pels huracans, s’ha reconstruït l’escola i se li ha instal·lat un dipòsit, de les destrosses dels huracans s’han pogut recuperar un total de 30 dipòsits  que s’havien proporcionat en etapes anteriors del projecte i les cases de primera línia de mar han reculat cap a l’interior.
  • Suport i alberg de víctimes de violència del Movimiento de Mujeres Nidia White en temes de seguretat, alimentació i lleure. S’ha reconstruït el mur, el sostre de l’Alberg i s’ha recuperat gran part de la zona de jocs que va quedar malmès per les destrosses dels huracans.
  • Programa de reconstrucció integral de la comunitat de Wawa Bar arran del pas dels huracans Eta i Iota. Projecte, ja tancat, d’emergències per a mitjans de vida com xarxes, estris per a la pesca, atenció psicosocial i una barca per a desplaçaments dels habitants amb els logotips d’ambdós ajuntaments agermanats.