A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

22/02/2022 13:19

Una nova actuació arranca dins del Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes, la mentoria social i educativa a l’Institut Xaloc de Sant Pere de Ribes. Es tracta d’una mentoria on un estudiant universitari actua com a guia d’un alumne d’ESO per proporcionar-li suport i acompanyament per tal que continuï estudiant i afavorir així processos d'inclusió educativa i social.

L’acció solidària consisteix en que el mentor o mentora acompanya a l’infant o adolescent durant una tarda a la setmana (dues hores) i realitzen activitats que estimulen l'autonomia, l’autoestima i la motivació i l’interès per a l’estudi. Gràcies a aquest acompanyament, els infants i adolescents aconsegueixen tenir algú amb qui comptar; un referent amb qui aprenen, es diverteixen i prenen consciència que l’esforç té recompenses; mentre que també se senten més motivats per continuar estudiant i milloren els resultats acadèmics.

Del que es tracta és, partint d’aquesta relació, de lluitar contra l’abandonament escolar prematur, promovent la continuïtat i l’èxit educatiu dels estudiants que cursen secundària.

Per tirar endavant amb el projecte, l’entitat està cercant persones voluntàries que estiguin obertes a conèixer, aprendre i créixer com a persones i com a referents d’un estudiant. Qualsevol persona interessada a participar com a mentor social i educatiu pot adreçar-se a l’entitat a través de la seva web afev.cat/voluntariat, al e-mail voluntariat@afev.org o al telèfon 633264626.

Lluitar contra les desigualtats d’infants i adolescents

L'AFEV és una entitat sense ànim de lucre que neix a França l’any 1991 com a moviment d'educació no formal i amb l'objectiu de fer una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat. Des del 2008 és a Catalunya per promoure el voluntariat social universitari entre joves per lluitar contra les desigualtats socials, col·laborant en accions de solidaritat i en particular en territoris amb dificultats.

El programa de mentoria social enTàndem s’inclou dins del Pla de Millora d'Oportunitats Educatives (PMOE), que va aprovar l'any passat la Generalitat de Catalunya per fer front a les desigualtats educatives derivades de la pandèmia.