A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

01/03/2022 10:00

A final de març es reprendran els tallers d’iniciació a la marxa nòrdica corresponents a la temporada 2021-22, organitzats per l’ajuntament amb la col·laboració dels centres d’atenció primària de Ribes i les Roquetes i l’empresa local Temps de Lleure, que es van haver d’interrompre l’any passat en plena pandèmia de la Covid-19.

Amb una durada trimestral es farà setmanalment una sessió a Ribes i una sessió a les Roquetes. L’activitat gratuïta està adreçada a persones majors d’edat que vulguin activar-se, practicar esport i fer salut mitjançant caminades.

El taller és impartit per un monitor titulat en marxa nòrdica que condueix el grup un dia a la setmana, inicialment de 10h a 11.30h. Per dur a terme l’activitat es recomana portar roba còmoda i calçat adequat per fer esport, així com una motxilla amb aigua i gorra. L’empresa subministrarà els bastons necessaris per a les caminades.

Una pràctica que activa diversos grups musculars

La marxa nòrdica o ‘nordic walking’ és una activitat física en la qual s’afegeix a la forma natural de caminar l’ús actiu d’un parell de bastons específics. La seva utilització mitjançant la tècnica correcta activa la part superior del cos en l’acte de caminar i, com a conseqüència, afavoreix l’impuls en el moment d’avançar. D’aquesta manera, l’esforç físic es distribueix entre diversos grups musculars de tot el cos, d’una manera versàtil, equilibrada i correcta.

Aquest tipus d’activitat física, segura i eficaç, treballa el cos de forma simètrica i equilibrada amb l’objectiu de millorar el benestar físic i emocional dels qui el la practiquen. Entre d’altres, l’ús correcte dels bastons intensifica el procés de caminar, augmenta de manera significativa l’esforç muscular de la part superior del cos i incrementa el ritme cardíac.

Per a apuntar-se als tallers cal adreçar-se als taulells d’informació del CAP de Ribes o el CAP Les Roquetes. Les places són limitades i segons criteris de prescripció mèdica.