A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

03/03/2022 13:30

Els nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles del municipi que formen part del Consell d’Infants estan treballant el fenomen de la bretxa digital, és a dir, les desigualtats socials que existeixen entre els ‘’connectats’’ i els ‘’no connectats’’ i la barrera diària que suposa no tenir accés, per exemple, a una cobertura mòbil estable. En relació amb això, una de les accions proposades, i que enguany s’està duent a terme, és la creació d’un mapa participatiu on qualsevol persona del municipi pot marcar amb un indicador aquelles ubicacions on sap que la cobertura de mòbil no arriba bé.

El propòsit del projecte és ajudar a l’ajuntament de Sant Pere de Ribes a conèixer els llocs on no arriba bé la línia telefònica per tal de solucionar-lo conjuntament amb el departament de telecomunicacions del municipi i contribuir al fet que tothom tingui accés.

Els veïns i veïnes que estiguin interessats a participar en el mapa-diagnòstic poden accedir en aquest enllaç fins al 15 de març, que és quan es donarà per acabada la fase d’investigació i s’analitzaran posteriorment els resultats per a la diagnosi final.

Una canal de comunicació directa entre els més joves i l’Ajuntament

El Consell d’Infants és l’òrgan de participació i el canal de comunicació directa entre els ciutadans més joves i l’ajuntament. Les funcions principals dels nens i nenes són conèixer, observar, valorar, opinar, denunciar i proposar millores en tots aquells temes relacionats amb la ciutadania. De vegades, hi ha propostes que es converteixen amb projectes amb l’objectiu de fer un pas endavant en la cerca de solucions.