Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

30/03/2022 15:26

El 3r Concurs d’Enceses de Catalunya es posa oficialment en marxa aquest dissabte, 2 d’abril, a les 19.30h, amb un acte de presentació a Sant Pere de Ribes. Després de dos ajornaments obligats a causa del coronavirus, els tres coorganitzadors de l’esdeveniment –la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el Ball de Diables de Ribes Colla Jove com a colla amfitriona– ja ho tenen tot a punt per tirar endavant la que serà la primera gran trobada del món del foc després d’aquests dos anys de restriccions socials motivades per la pandèmia.

La presentació, que estarà oberta al públic, servirà per conèixer el funcionament d’aquesta edició del Concurs, el llistat definitiu amb les catorze colles que hi prendran part, les activitats complementàries que s’han programat durant tota la jornada i el disseny del cartell commemoratiu. L’acte comptarà amb la presència, entre altres, del president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Pep Enric Martí, i de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i estarà conduït per membres del Ball de Diables de Ribes Colla Jove.

Els qui tampoc no hi faltaran són dos representants de cadascuna de les colles participants, que realitzaran tres enceses simbòliques, junt amb la colla amfitriona, per començar a contagiar l’enyorada flaire de pólvora. Els diables també faran un breu recorregut en formació, sense tirar foc, des de la Casa de la Vila, lloc de la presentació, fins a la plaça de l’Església, escenari del Concurs d’Enceses el dissabte 14 de maig. Allí mateix, al Centre Cultural El Local, ja hi quedarà inaugurada l’Exposició del 3r Concurs d’Enceses de Catalunya, que recopila les característiques i el vestuari de totes les colles protagonistes i un breu repàs als trets distintius del ball de diables a Ribes.

Col·loqui sobre l’art de fer enceses

La presentació del 3r Concurs d’Enceses de Catalunya anirà precedida, a partir de les 18h, per una nova edició de la Xerrada Diabòlica, el col·loqui sobre balls de diables que el Ball de Diables de Ribes Colla Jove organitza dins la programació cultural de la Diada de Sant Jordi. En aquesta ocasió, amb motiu del Concurs d’Enceses, la colla amfitriona ha fet coincidir el debat amb la presentació de l’esdeveniment. I també ha escollit una temàtica relacionada, ja que girarà al voltant de l’art de fer enceses. Com es preparen, quin tipus de pirotècnia és més adequat per a cada moment o quines normatives s’han de tenir presents són alguns dels ítems sobre els quals pivotarà la Xerrada Diabòlica. El col·loqui, obert a les intervencions del públic, estarà moderat per Josep Torres, comissari del Concurs d’Enceses i membre de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, i comptarà amb quatre ponents en representació de les colles participants.