A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

31/03/2022 10:58

‘’Reconnecta’t amb la natura” amb els banys de bosc, és una activitat que s’inclou dins del projecte ‘’Sant Pere de Ribes, Municipi Saludable’’ i que després d’una primera edició adreçada a determinats col·lectius vulnerables s’amplia a la població en general i al públic visitant perquè gaudeixi i es beneficiï d’aquesta iniciativa de prescripció de la natura per a la salut i el benestar. L’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de Forest Therapy Hub, seguint impulsant així el binomi salut i natura en l’àmbit municipal des d’un vessant més conscient i sensorial.

L’experiència està pensada per a connectar amb un mateix a través de la naturalesa, experimentar un menor nivell d’estrès, augmentar l’atenció plena i compartir les vivències individuals amb la resta de persones. La immersió sempre es du a terme amb l’acompanyament d’una guia i les sessions són gratuïtes i amb prèvia inscripció , ja que les places són limitades.  S’han previst dues rutes circulars, una per l’entorn de l’ermita de Sant Pau i la font de Can Zidro i una altra pels Colls i els voltants de la Casa del Mar.

Pel que fa al calendari de sortides, s’iniciarà el diumenge 10 d’abril i es repetiran el segon cap de setmana de cada mes fins a final d’any. Així la programació contempla l’activitat, en horari de 10 a 12.30 hores, els dies 10 d'abril, 8 de maig, 11 i 12 de juny, 9 i 10 de juliol, 13 i 14 d'agost, 10 i 11 de setembre, 9 d'octubre, 13 de novembre i 11 de desembre. El programa fomenta la relació amb l’entorn natural per ajudar a prevenir o reduir les malalties com l’ansietat, l’estrès i el sobrepès, i alhora millorar l’estat anímic, l’autoestima, el sistema cardiovascular i regular la pressió arterial. Experimentar una nova mirada amb el bosc i l’entorn també afavoreix a reduir els trastorns del somni.

Els Banys de Bosc són una activitat recomanada per a totes les persones  interessades a gaudir de la natura i millorar el seu estat físic, mental i emocional. El recorregut és de distàncies curtes, amb poc desnivell i caminades a un ritme lent. No obstant, és important anar vestits amb roba còmoda i adequada, sabates de caminar i una motxilla amb aigua i alguna peça de fruita.