A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

11/04/2022 09:12

Sant Pere de Ribes ho té tot a punt per celebrar el Sant Jordi d’enguany. Després de dos anys en els quals la festivitat s’ha vist afectada per les restriccions i mesures de seguretat a causa de la Covid-19, el municipi es prepara per recuperar una certa normalitat prepandèmica i acollir una gran varietat d’activitats culturals.

23 d’abril, Diada de Sant Jordi

Les parades de roses i llibres ompliran els carrers del municipi i, com d’altres anys, les biblioteques del municipi sortiran al carrer el dia de Sant Jordi per acostar la lectura a tothom. Les paradetes, les entitats i els comerços estaran a la plaça Maria Mercè Marçal (Ribes) i al parc Pompeu Fabra (les Roquetes).

A Ribes, la companyia Una Mika oferirà, a les 12h, l’espectacle infantil “El Cartero”. Un espectacle de clown-teatre gestual, dansa i música que convida a la participació activa del públic.

Pel que fa a les Roquetes, el Consell d’Infants ha organitzat, a les 10.30h, una xocolatada solidària amb el propòsit de recaptar fons per reduir la bretxa digital. A les 11h, la parada de la Biblioteca Josep Pla oferirà el sorteig de les quatre paneres literàries. Tot seguit, hi haurà l’espectacle infantil Contes, titelles i molt més: històries i llegendes medievals a càrrec de la companyia ¾ de 15. A partir de les 12.30h serà el torn del món dels castells, les persones podran assistir a un assaig popular de la Colla Castellera de les Roquetes.

Al llarg del matí, al Mercat Municipal La Sínia també es podran comprar roses i productes personalitzats artesanals confeccionats per Mireia Álvarez. A més a més, serà l’espai que acollirà la signatura de llibres de les escriptores Montse Calvet i Maika Cole. Pels més petits i petites, l’acadèmia d’anglès Kids&Us oferirà un storytime, un taller de contes. Les inscripcions han de formalitzar-se en aquest enllaç.

A la tarda, la companyia Los Barlou realitzarà un espectacle d’humor i circ “Set-Up” al carrer. En acabar, a prop de les 18.30, començarà l’exhibició castellera amb Pilar Timbaler organitzat per la Colla Castellera de les Roquetes amb la col·laboració dels Timbalers – Ball de Diables Petites de les Roquetes.

Feria de abril al CC l’Espai de Les roquetes

També els dies 22 i 23 d’abril al vestíbul Centre Cívic l’Espai se celebrarà la Feria d’Abril, a partir de les 21 h, organitzada per la Casa d’Andalusia de la comarcal del Garraf. El dia 22 les persones que assisteixin a l’encesa de llums de la fira seran obsequiades amb una copa de rebujito.

Activitats prèvies

El actes previs a la Diada de Sant Jordi començaran el 17 d’abril, a les 13.30h, a la plaça Marcer amb la Cantada popular de caramelles organitzada per l’entitat Els Xulius, Centre Social Ribetà, l’entitat GER i el Grup de Caramelles Joves i Casats.

El dimecres 20 d’abril a les 17.30h a la Biblioteca Manuel de Pedrolo oferirà l’hora del conte amb Mon Mas amb l’obra Les escates del monstre per a nens i nenes a partir de 3 anys. Cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades.

Les activitats continuaran el dijous 21 d’abril, a les 18h, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo amb la Conferència Jesucrist al cinema, a càrrec de José Maria Álvarez. A la tarda, a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes es farà el taller creatiu Cua de drac per a infants de 5 a 8 anys. És necessària la inscripció prèvia al taulell de la biblioteca.

El dia abans de la Diada, el 22 d’abril, a la Biblioteca Josep Pla s’ha organitzat Punts de llibre, un taller creatiu dirigit a nens i nenes de 5 a 10 anys (cal inscripció prèvia al taulell de la biblioteca). A Ribes, a la sala d’actes del GER es farà a les 19.30h la xerrada "El català, ara i aquí" a càrrec de Teresa Tort Videllet i Anna Vidal Iglesias.

Activitats posteriors

El mes d’abril es clourà amb més activitats en dies posteriors a la celebració de Sant Jordi. El diumenge, 24 d’abril, durant el matí, la plaça Marcer de Ribes acollirà tallers de conta-contes, parades de llibres infantils i Matalaranya, activitats organitzades per l’entitat cultural el GER. El mateix dia, a les 12.30h, es farà el Concert Vermut al pati de l’entitat Els Xulius. Per acabar el dia, l’entitat cultural del GER ha organitzat a la Nau un recital poètic amb música en directe “Connexions Poètiques” a càrrec de Lluis Fortuny. L’acte començarà a partir de les 19h i el preu per accedir és de 6€ sòcies i 8€ amigues. 

El divendres, 29 d’abril, de les 10 a les 13h, la Cadena Ser Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes farà el fòrum Amb veu de dona a la Biblioteca Josep Pla.

Per finalitzar amb un mes carregat d’activitats, el dissabte, 30 de març, se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa, amb la participació de diverses entitats de ball del municipi, d’11 a 13.30h i de 17 a 18.30h al Parc Pompeu Fabra i d’11 a 14h i de 16h a 19h a la plaça Marcer. Paral·lelament, a l’ermita de Sant Pau, la Fundació Miranda conjuntament amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament organitzaran una trobada sobre els horts, l’agricultura regenerativa i la sobirania alimentària (per a més informació al web: www.fundaciomiranda.org). Pels nens i nenes de 3 a 12 anys, la Biblioteca Manuel de Pedrolo oferirà el joc de taula en família Sense endolls a partir de les 10h.

Exposicions i cicles culturals al llarg del mes

Les entitats municipals han programat diferents exposicions durant el mes d’abril. De l’1 al 23 d’abril la Biblioteca Manuel de Pedrolo comptarà amb l’exposició Tota pedra fa paret: la pedra seca a Catalunya. També del 2 d’abril al 14 de maig el Centre Cultural El Local oferirà l’exposició del 3r Concurs d’Enceses de Catalunya, del 8 al 30 d’abril al Centre Cívic l’Espai es mostrarà l’exposició de fotografies Calanda- Rompia de la hora” i “Alcorisa- El drama de la Cruz”.