Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

11/04/2022 10:13

La segona edició del Festival Udaeta ja te dates. Es farà els dies 27, 28 i 29 de maig al Castell de Ribes (Sant Pere de Ribes). La seva programació d’actuacions de música i dansa en directe –que s’està acabant d’ultimar i es donarà a conèixer properament- seguirà marcant perfil propi i diferenciat tot oferint un cartell artístic transversal, eclèctic, d’arrels ibèriques, flamenques i amb presència d’elements jazzístics i de cambra. Una experiència artística que té d’element inspirador a José de Udaeta, ballarí i coreògraf internacional especialista en recuperació i promoció de l’art de les castanyoles, qui va residir al castell durant tres dècades.

A més, el festival aposta per congregar al mateix temps noms consagrats, joves talents i artistes locals de nivell, com va fer l’any passat coincidint amb la inauguració del Centre d’Interpretació del Patrimoni Cultural del municipi al Castell de Ribes, seu del festival.

Sota la direcció artística del músic ribetà Esteve Molero, el Festival Udaeta busca, doncs, consolidar una programació de qualitat, donar a conèixer l’entorn on se celebra i retre homenatge a la figura de qui rep el nom, convertint-se en  punt d’atracció i un nou motor social, cultural i econòmic del municipi que apropa el seu patrimoni cultural tant a la ciutadania com al públic visitant.

L’entorn patrimonial és, doncs, un altre dels trets diferencials i de valor afegit d’aquesta iniciativa cultural. L’espai en què se celebra ofereix una experiència de proximitat al públic assistent gràcies a la torre del Castell de Ribes que fa de teló de fons i caixa acústic.

L’esdeveniment també estrenarà en aquesta edició una web amb tota la informació relacionada amb els espectacles i el festival.

QUALITAT ARTÍSTICA EN LA PRIMERA EDICIÓ DEL FESTIVAL

El Festival Udaeta va portar a la primera edició les actuacions de Rocío Faks & Guillermo Calliero, dos músics argentins en què la seva música sempre hi ha la presència del folklore sud-americà influït pel flamenc, els ritmes d’anada i de tornada i el jazz; d’Itziar Espinar & Héctor Vall, dos artistes ribetants de primer nivell, guanyadors de certàmens clàssics i lírics; la bailaora de les Roquetes, Katy Fernández acompanyada pel Nene Santiago i de Carlos Torijano, un dels grans intèrprets de piano flamenc.