A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

26/04/2022 14:07

El Festival Udaeta estrena pàgina web pròpia, festivaludaeta.com, i anuncia la participació de la ballarina i castanyolista vilanovina, Belen Cabanes, en la segona edició del festival. L’artista de gran projecció internacional actuarà a duo amb la pianista Elisabet Raspall, interpretant “Jazztanyoles”.

Al nou web es podrà consultar la programació de l’esdeveniment així com comprar les entrades en línia. A més d’això, s’ha habilitat un espai on s’anunciaran totes les novetats i l’elenc d’artistes convidats. També, es pot trobar un breu resum de l’origen i el motiu principal de la celebració d’aquest festival de música i dansa, i inclús una breu recopilació biogràfica de José Udaeta i la seva vinculació amb el Castell de Ribes i el municipi.

La segona edició del festival se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de maig al Castell de Ribes (Sant Pere de Ribes). La seva programació d’actuacions de música i dansa en directe –que es donarà a conèixer en els propers dies– seguirà marcant un estil propi i diferenciat a través de la fusió del flamenc tradicional, el jazz, la música de cambra i la dansa contemporània d’influència flamenca.

 

Una programació de qualitat artística

El Festival Udaeta té com a propòsit consolidar una programació de qualitat, donar a conèixer l’entorn on se celebra i retre homenatge a la figura de qui rep el nom. A més d’això, cerca convertint-se en punt d’atracció i un nou motor social, cultural i econòmic del municipi que apropa el seu patrimoni cultural tant a la ciutadania com al públic visitant.

La primera artista confirmada, Belen Cabanes, disposa d’una llarga carrera consolidada amb diverses mencions i reconeixements. El seu espectacle vinculant la dansa i les castanyoles a un nou estil musical, “Jazztanyoles”, amb la compositora i pianista Elisabet Raspall, es va poder veure dins del MMVV Mercat de Musica Viva de Vic 2020 i ara es recupera al festival ribetà, essent una nova oportunitat per descobrir-lo i gaudir-lo.