A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
TIC

27/04/2022 15:04

L’alcaldessa, Abigail Garrido, va participar divendres de la setmana passada a la presentació, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, de la Mobile Week Catalunya 2022 a càrrec de la Mobile World Capital Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Aquesta és la quarta edició de la  iniciativa que enguany arriba a 16 territoris de tot Catalunya amb més de 300 activitats, 500 ponents i 450 hores d’aprenentatge. A Sant Pere de Ribes també és el quart any consecutiu que es faran activitats relacionades.

Amb el lema “on ciutadania i tecnologia connecten”, la programació pivotarà sobre tres eixos temàtics principals: drets, ètica i habilitats digitals. L’objectiu és que les persones siguin les protagonistes de les activitats i es creïn espais que les interpel·lin per fer-les partícips, situar-les realment al centre de la transformació digital i que adquireixin un sentit més crític de l'impacte de la tecnologia a la mateixa societat. Les propostes de la Mobile Week Catalunya 2022 es programaran en diferents dies entre el 25 d’abril i el 28 de maig, en funció de cada municipi o territori.

Les activitats a Sant Pere de Ribes es concentraran els dies 11, 12 i 13 de maig i també n’hi haurà a Vilanova i la Geltrú (del 12 al 14 de maig) i a Sitges, que aquest any s’ha sumat a la iniciativa compartint partner amb Sant Pere de Ribes. Tots dos municipis oferiran una programació amb la col·laboració de Sinergia, una agrupació d’entitats empresarials del sector tecnològic i innovació de Catalunya. En el cas de Sitges es faran dues conferències els dies 4 i 5 de maig.

 

Programació de la Mobile Week a Sant Pere de Ribes

La primera de les sessions gratuïtes i obertes al municipi arribarà de la mà de l’especialista en transformació digital i blockchain, Álex Moga (MIT; Founder & CEO Horizon Metaverse i Metaverse University), que serà el ponent de la conferència “Metavers”. La xerrada versarà al voltant del metavers i el naixement d’una nova economia digital mundial. Serà el dimecres 11 de maig, a les 19 hores, a la Sala Josep-Lluís Palacions de la Casa de la Vila, a Ribes.

Pel dijous 12 maig, de 20.00 a 22.00 hores a la sala polivalent de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca de les Roquetes, hi ha programat un taller de “Digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES” on es donaran a conèixer algunes de le eines digitals que ofereix la tecnologia i el màrqueting per poder-se adaptar a l’actual entorn professional que està en constant canvi. El contingut de la sessió permetrà aplicar els continguts directament als negocis o projectes professionals per millorar la seva visibiliat, atreure nous clients i fidelizar-los, així com millorar l’experiència de consum del producte i/o servei. En definitiva, obtenir millors resultats empresarials aprofitant tot el potencial del món digital. La sessió estarà dinamitzada pel CEO i fundador de l’agència de màrqueting digital TOP Brand, Albert Gil López.

L’endemà, divendres 13 maig, el mateix ponent conduirà el taller de “Màrqueting digital en temps de pandèmia: lluitem contra la bretxa digital” adreçat a tots els públics, on s’ensenyarpa a treure partit de les possibilitats que ofereix Internet avui en dia. La COVID-19 ha deixat en entredit la necessitat de fer un ús correcte d’aquest entorn digital i en aquest taller es donaran claus per desenvolupar-se de manera correcte en el món online. Es parlarà de les eines disponibles, els mites, les dificultats i noves portunitats. Serà de 19.00 a 21.00 hores a la Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila de Ribes.

 

Programació de la Mobile Week a Sitges

Sitges tindrà una primera conferència sobre "Quàntica", el dimecres 4 de maig, de 19 h-a 20.30 h, al Miramar Centre Cultural de Sitges, on es parlarà sobre com impacta la tecnologia quàntica en la societat actual. Serà a càrrec d’Alfonso Rubio, president honorífic de Sinergia;  cofundador i director executiu de l’empresa Entanglement Partners; cofundador de Multiverse Computing; president de Barcelonaqbit-bqb i del Sitges Innovation Club; i secretari general de la Quantum World Association-QWA.

El dijous 5 de maig, a la mateixa hora i lloc que l'activitat anterior, el Miramar acollirà la conferència "Web3: identitat, criptomonedes i valors". Gràcies a Blockchain, la nova Internet connecta més que mai els móns físic i virtual. I, en ells, podem interactuar i intercanviar Tòkens de valors. Les monedes socials del futur les construirem entre tothom. La conferència serà en aquesta ocasió a càrrec de Jaume Catarineu, CEO i fundador d’Ubiquat, empresa especialitzada en monedes socials urbanes; fundador d’Ethixchain, empresa de traçabilitat i testimoni de valors ètics sobre Blockchain; i vicedegà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya).

 

Mobile Week Catalunya

Mobile Week Catalunya ofereix una gran oportunitat per canviar el relat i construir una digitalització responsable, capaç de dissenyar societats més justes i inclusives, fomentant la participació ciutadana i l'ús responsable, impulsant la innovació marcada per principis ètics que facilitin el desenvolupament tecnològic sense comprometre l’evolució de la societat.

Mobile Week Catalunya és una iniciativa de Mobile World Capital impulsada conjuntament amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i compta amb el suport de CaixaBank i Damm.