A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

27/04/2022 18:55

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa que se celebra a tot el món el 29 d’abril, el municipi viurà l’endemà dissabte 30 d’abril una jornada especial dedicada al ball i a totes les seves expressions i manifestacions artístiques. S’instal·laran dos escenaris principals i molt cèntrics, un a la plaça Marcer de Ribes i l’altre al Parc Pompeu Fabra de les Roquetes, per acollir les coreografies, números, espectacles i representacions que han preparat les entitats, clubs, acadèmies i escoles que s’hi dediquen o hi tenen relació.

Durant la jornada, també es presentarà al matí a la plaça Marcer de Ribes la segona edició del Vaivé, un festival de dansa contemporània de carrer organitzat pel GER i l’associació Junts en Acció entitats GER i per apropar i fer accessible la dansa a tothom.

El Dia Internacional de la Dansa, proposat pel Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, commemora el naixement del creador del ballet modern Jean-Georges Noverre (França, 1727 - 1810).

A Sant Pere de Ribes esdevindrà així un dia de trobada i celebració per a totes les persones amb un llenguatge tan internacional com és la dansa, sense barreres ni fronteres, arreu.

 

635 alumnes d’escoles de la comarca participen a l’espectacle “Dansa Ara Garraf”

“Dansa Ara Garraf” és una ballada conjunta d’alumnes de segon i tercer de primària, creada amb la finalitat de promoure les seves habilitats rítmiques i artístiques mitjançant la dansa contemporània, d’una manera lúdica i creativa.

L’espectacle, que enguany es farà al Pavelló Pins Vens de Sitges, es prepara a cada centre educatiu amb l’assaig d’una sèrie de danses, conjuntament amb el professorat de música i educació física. El repertori d’enguany està format per les següents peces: “Salve Regina”, de Vivaldi;  “Abril”, de Maria del Mar Bonet cantada per Teodorakis; “Ball de panderos”, de La Jota; “Gallines”, de Ferran Martínez; “Imagine” de Richard Cheese; “Gavotte” de François Joseph Gossec; i “Bossanova soul”, d’Els Francolins.

La jornada està dividida en tres sessions, dues al matí (9:45 i 11:15 h) i una a la tarda (15:30 h), que comptaran amb la participació d’infants de les escoles: Sant Nicolau de Canyelles; Charlie Rivel i Escola Vora del Mar, de Cubelles; Els Costerets, El Pi, La Riera, Les Parellades, Les Roquetes, Mediterrània i Santa Eulàlia de Sant Pere de Ribes; i Agnès de Sitges, Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo i Escola Pia, de Sitges. L’accés és restringit a les famílies de l’alumnat.

Durant l’acte es llegirà el poema “Si el món fos...” de Joana Raspall, per posar de manifest el rebuig a la guerra a Ucraïna. Aquest poema forma part del recull de versos “Com el plomissol. Poemes i faules” de l’escriptora catalana, publicat el 1998.

Aquest projecte és coordinat pel Consell Comarcal del Garraf amb la col·laboració dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sitges i Sant Pere de Ribes. La Companyia de Dansa Factoria Mascaró ha impartit la formació als docents, en dues sessions, a les escoles que hi participen. 

“Dansa Ara Garraf” es va iniciar durant el curs 2018-2019, amb una edició liderada per Sant Pere de Ribes que es va realitzar al pavelló poliesportiu de Ribes, i va comptar amb la participació de 717 alumnes de 16 escoles de la comarca. Durant el curs 2019-2020 l’espectacle no es va poder dur a terme per motiu de la pandèmia i al curs 2020-2021 l’espectacle es va recuperar en format virtual.