Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

10/05/2022 10:55

El Festival EVA, En Veu Alta, és un festival d’espectacles de narració oral de qualitat, concerts i xerrades i presentacions de llibres per a tots els públics. Enguany arriba al municipi i a la comarca per primera vegada en la seva divuitena edició. En aquesta ocasió serà la biblioteca municipal de les Roquetes qui acollirà l’activitat, però és previst que l’any vinent es repeteixi i es dugui a terme a la biblioteca municipal de Ribes per així anar-se alternant.

Així doncs, a Sant Pere de Ribes, aquest divendres 13 de maig, a les 20.00 hores, es farà a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes l’espectacle La flor que palpita, del narrador japonès Yoshi Hioki. Una espectacle per a adults on la dona, la bellesa i la llibertat són alguns dels temes recurrents. Alguns, recopilats al llibre de contes de Konjyaku Monogatari, editat al segle XII. Alhora, les narracions seran delicadament cosides per una coreografia subtil i simbòlica a través de la recitació de poesia tanka de la famosa poetessa Akiko Yosano. Eròtica japonesa en estat pur.

L’EVA recull un total de 77 d’actes i activitats per a tots els públics que es duran a terme del 3 al 26 de juny a l’Alt i Baix Penedès i de l’1 al 3 de juliol al Priorat. Podeu consultar la programació a https://enveualta.com/.

Com a novetat, aquest any presenta 3 noves propostes destinades a eixamplar territori i crear nous públics.

Les Espores de l’EVA. Durant la quinzena prèvia al festival (del 13 a 27 de maig) es programaran 77 espectacles EVA a 5 poblacions limítrofs amb el territori natural del festival. en aquest primera edició Les Espores volaran cap a Sant Pere de  Ribes, Vilanova i la Geltrú, Begues, Capellades i Torredembarra. S’hi podran veure espectacles com Ocaña, Reina de las Ramblas (Premi de la Crítica a Millor espectacle musical i millor actor de musical), un vespre d’exhibició de glosa o, en el cas de Sant Pere de Ribes, La flor que palpita, del narrador japonès Yoshi Hioki (el divendres 13 de maig, a les 20h a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes). A Vilanova i la Geltrú s’hi representarà Màquines sexuals de Jordina Biosca (el divendres 20 de maig de 2022, a les 20h a l pati del Castell de la Geltrú).

El telèfons de l’EVA. A cavall entre una instal·lació artística i un espectacle de narració, l’EVA ha  volgut  fer  tangible el mític  llibre  de  Gianni  Rodari, Contes  per  telèfon. La instal·lació estarà composada per 12 telèfons antics que només caldrà despenjar per sentir per l’auricular, a títol  personal i intransferible, una bona història o una bona cançó vinculats als espectacles EVA22. 

EvaLudens. De cara al curs escolar 22/23, l’EVA oferirà una programació estable d’espectacles de narració i tradició oral, en horari escolar i dins el curs lectiu (per alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO).