A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

12/05/2022 10:26

El dies 27, 28 i 29 de maig el Castell de Ribes tornarà a ser l’escenari del Festival Udaeta, una proposta cultural del municipi de recent creació per donar a conèixer figures consolidades i emergents de la música i la dansa d’arrel ibèrica.

La iniciativa, que es va posar en marxa l’any passat coincidint amb la inauguració del Centre d’Interpretació del Patrimoni Cultural del municipi al Castell de Ribes, comptarà enguany amb l’actuació de les vilanovines amb projecció internacional Belén Cabanes i Elisabet Raspall (divendres 27 a les 20.30h); la veu i el tango argentí de Gabriela Grabowski (dissabte 28 a les 19.00h); la guitarra i el flamenc fusió de Pedro Javier González (dissabte 28 a les 22.00h); i la veu lírica i el piano dels joves talents locals Andreu Miret i Bru Corbella (diumenge 29 a les 20.30h) que comptaran amb la col·laboració especial de Margarita Ponce a les castanyoles i Peter Krivda al violoncel. Les entrades ja són a la venda través a la nova web del festival: festivaludaeta.com.

El regidor de Cultura de Ribes, Josep Moya, ha comentat que es tracta del primer festival dins de la nova normalitat postcovid i que “encara que sigui un festival de petit format és un festival d’una alta qualitat on cada vegada més els artistes volen venir en aquest entorn idíl·lic i pel seu caràcter íntim”.

En aquest sentit, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha manifestat que la iniciativa vol, a través de la figura d’Udaeta, “donar a conèixer la petjada que el mestre ens va deixar i alhora ser contemporanis amb un festival que poc a poc pugui esdevenir una centralitat internacional en el seu àmbit”. L’alcaldessa també ha recordat que “el castell, juntament amb l’ermita de Sant Pau i el centre dels Indians, són tres elements històrics i culturals del patrimoni del municipi que volem impulsar i posar en valor”.

El director artístic del festival, Esteve Molero, ha explicat que aquest és un festival que “no només fa homenatge a Udaeta, sinó que s’inspira en Udaeta” i es mostra fidel al tarannà de l’artista de funcionar superant les adversitats, doncs també Udaeta es va fer un lloc a la seva època en un món artístic de dansa i castanyoles on predominaven les dones. Tot i això “va aconseguir fer la seva carrera i tirar-la endavant”, ha dit Molero.

Així doncs, el Festival Udaeta busca consolidar una programació de qualitat, donar a conèixer l’entorn on se celebra i retre homenatge a la figura de qui rep el nom, convertint-se en  punt d’atracció i un nou motor social, cultural i econòmic del municipi que apropa el seu patrimoni cultural tant a la ciutadania com al públic visitant.

Tota la programació i informació es pot consultar a la nova web del festival que en aquesta segona edició de consolidació també ha estrenat nova imatge protagonitzada per la torre del castell de Ribes com a embolcall estètic del Festival.