Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

17/05/2022 10:49

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l'Oficina de Turisme i la Policia Local han renovat el certificat Biosphere, que acredita el seu compromís amb la sostenibilitat turística. Al municipi hi ha 4 empreses més adherides a aquest reconeixement (Celler Vega de Ribes, Hotel Desitges, The Trail Zone i Masia Pairal) i en total són 65 empreses i entitats de la nostra comarca que treballen anualment per implantar pràctiques respectuoses en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural.

El programa Biosphere va ser impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona l’any 2017, del que l’agència de desenvolupament econòmic NODE Garraf és l’ens gestor al territori. Les empreses i entitats que formen part del Biosphere Garraf demostren cada any el seu compromís amb el desenvolupament d’un model de turisme responsable i accessible, orientat a la millora de la sostenibilitat de la comarca i del seu teixit empresarial, amb la renovació, aquest mes d’abril, de la Certificació Biosphere. Aquesta certificació l’atorga l’Institut de Turisme Responsable, organització internacional que promou des de fa més de 20 anys el turisme responsable a tot el món, soci de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC); els seus criteris estan alineats amb el compliment del 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, en el marc de l’Agenda 2030.

La renovació dels certificats per part de l’Ajuntament, l'Oficina de Turisme i la Policia Local i el fet que també hi hagi empreses adherides al municipi suposen donar continuïtat  a l’aposta municipal pel turisme saludable i sostenible que s’ha ampliat també a altres àmbits, com el dels recursos naturals i mediambientals.